Viorica Dăncilă a reacționat după mesajul de îngrijorare al lui Timmermans! Ce spune premierul României

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 12:08
Viorica Dăncilă a reacționat după mesajul de îngrijorare al lui Timmermans! Ce spune premierul României GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a reacționat după mesajul de îngrijorare al lui Timmermans

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat după mesajul de îngrijorare al lui Frans Timmermans. Deși Comisia Europeană continuă să tragă semnale de alarmă cu privire la situația justiției din România, primul-ministru nu vorbește despre aceste avertismente și susține că este lăudată de Timmermans.

Viorica Dăncilă a reacționat după mesajul de îngrijorare al lui Timmermans

„Suntem tot mai îngrijoraţi de situaţia actuală şi cele mai recente evoluţii cu privire la domeniile vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare. E nevoie urgentă de progrese în toate privinţele în decurs de câteva săptămâni”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Premierul Viorica Dăncilă pare să nu țină cont de punctul de vedere al oficialilor europeni, de vreme ce a declarat pentru Antena 3 că Guvernul României este apreciat de Comisia Europeană.

„M-am întâlnit cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Am avut un dialog constructiv. Ne-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de preşedinţie rotativă. A menţionat faptul că echipa pe care o coordonez, alături de miniştri, de reprezentanţa României la Bruxelles a obţinut rezultate foarte bune pe un număr important de dosare. Acest lucru arată aprecierea pe care Comisia Europeană o are faţă de Guvernul României, o apreciere care vine de la Bruxelles şi care, din păcate, nu vine din partea preşedintelui României pentru lucruri care sunt evidente”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă pare să nu țină cont de punctul de vedere al oficialilor europeni
Viorica Dăncilă pare să nu țină cont de punctul de vedere al oficialilor europeni

Frans Timmermans, semnal de alarmă pentru Liviu Dragnea

Frans Timmermans s-a întâlnit recent cu președintele PSD, Liviu Dragnea, iar ulterior a declarat pentru Politico.eu că dacă liderul PSD dorește să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte statul de drept.

„Nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”, a declarat Timmermans, care a precizat că deși Dragnea susține că problemele din România au fost rezolvate, „din păcate, nu este deloc așa.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×