Viorica Dăncilă a gafat din nou! Ce a spus premierul României la Bruxelles

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 23:10
Viorica Dăncilă a gafat din nou! Ce a spus premierul României la Bruxelles
O nouă gafă din partea Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă nu se dezminte. Prim-ministrul României comite gafă după gafă, cu fiecare apariție publică. De data aceasta, premierul a avut o exprimare nepotrivită în discursul susținut joi, la Bruxelles, în cadrul unei conferințe de presă.

Ziua și gafa pentru Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a fost invitată să ia parte la conferința „Born to be leaders”, dezbatere care  își propune să promoveze egalitatea de gen.  Cu acest prilej, prim-ministrul a citit un discurs, făcându-se încă o dată remarcată printr-o greșeală.

Vorbind despre calitățile și performanțele femeilor, Viorica Dăncilă a „reușit” o nouă ispravă. Premierul a pronunțat „să pot performeze”, în loc de „să performeze”.  Aceasta este cea mai recentă dintr-un șir întreg de gafe comise de Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă gafează din nou la Bruxelles
Viorica Dăncilă gafează din nou la Bruxelles

O nouă greșeală de exprimare pentru Viorica Dăncilă

Consider că femeile nu sunt nici mai puțin îndreptățite și nici mai puțin competente decât bărbații. Cred cu tărie că ele pot fi la fel de capabile să pot performeze ca și colegii lor” , a spus Viorica Dăncilă în discursul susținut în cadrul dezbaterei respective.

În altă ordine de idei, prim-ministrul României a reacționat în scandalul aurului de la Londra. „România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de anii 1999-2002, când a fost făcut transferul ceor 61 de tone de aur la Londra. România este credibilă, are solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Suntem stat membru al UE şi NATO, avem o economie de piaţă funcţională, avem o creştere economică robustă şi susţinută an de an şi am una dintre cele mai mici datorii publice. România are rezerve internaţionale consistente – aproximativ 32 de miliarde de euro – constituite la nivelul BNR, din care rezerva aur înseamnă doar 3,8 miliarde euro. Prin urmare, menţinerea unor rezerve de aur consistente păstrate în afara ţării nu se mai justifică. România vrea să facă exact acelaşi lucru pe care l-au făcut deja sau urmează să îl facă alte state: Germania, Austria, Belgia, Olanda sau Elveţia. Atunci preşedintele ar trebui să acuze şi aceste state pentru că fac acelaşi lucru” .

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×