Nu trece o zi fără gafe! Viorica Dăncilă nu-și revine. A stâlcit un cuvânt extrem de sensibil și nu s-a mai corectat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 12:47
Nu trece o zi fără gafe! Viorica Dăncilă nu-și revine. A stâlcit un cuvânt extrem de sensibil și nu s-a mai corectat GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, gafă după gafă

Viorica Dăncilă nu se dezminte. Premierul României a comis o nouă gafă de exprimare în cea mai recentă apariție publică a sa. A „reușit” isprava de a pronunța în mod eronat un cuvânt extrem de sensibil. Mai mult decât atât, greșeala a rămas necorectată.

Gafă după gafă pentru Viorica Dăncilă

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, Grațiela Drăghici, au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului „VENUS-împreună pentru o viață în siguranță”.

La acest eveniment a luat parte și premierul României, Viorica Dăncilă, care a ieșit din nou în evidență printr-o gafă de exprimare.  Vorbind despre combaterea violenței domestice, prim-ministrul a pronunțat „victemelor”, în loc de „victimelor”.

O nouă gafă a Vioricăi Dăncilă
O nouă gafă a Vioricăi Dăncilă

Ziua și gafa pentru premierul României

„ Mii de oameni vor fi protejați de violența în familie și își vor recăpăta încrederea și demnitatea. Este un semnal puternic, totodată, că violența în familia nu este tolerată, iar atunci când ea apare este important ca victimele să știe că nu sunt singure și că pot sprijinite să revină la o viață normală. (…) Combaterea violenței în familie și sprijinirea VICTEMELOR sunt imperative” , a fost discursul suținut de Viorica Dăncilă la Palatul Victoria.

Totodată, prim-ministrul României și-a manifestat îngrijorarea față de amploarea pe care a căpătat-o în ultimul timp violența domestică. „Datele arată că, din nefericire, cazurile de violenţă domestică înregistrează o creştere îngrijorătoare. Un indicator care reflectă gravitatea acestui fenomen este numărul mare de decese cauzate de violenţa în familie. 1.374 de persoane şi-au pierdut viaţa în perioada 2009 – 2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Întreaga societate a fost impresionată de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor. Formele de agresiune sunt însă de mai multe tipuri, nu doar fizică, iar victimele violenţelor domestice sunt tot mai multe de la an la an” , a mai spus Viorica Dăncilă.

Am acţionat în acest sens atât în timpul activităţii mele ca europarlamentar, cât şi ca prim-ministru. Una dintre primele măsuri a fost menită să reglementeze ordinul de protecţie provizoriu, care să permită poliţistului să intervină rapid în situaţii de pericol iminent” , a conchis premierul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×