Viorica Dăncilă a amenințat parlamentarii PSD, înainte de moțiunea de cenzură, cu dosare și cu tăieri de fonduri. Audio

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 11:16
Viorica Dăncilă a amenințat parlamentarii PSD, înainte de moțiunea de cenzură, cu dosare și cu tăieri de fonduri. Audio
Viorica Dăncilă, amenințări pentru parlamentarii PSD *foto: facebook

Viorica Dăncilă este în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale iar o potențială „înfrângere” a sa în cadrul moțiunii de cenzură ar spulbera complet șansele și așa mici ale sale în cadrul cursei pentru Cotroceni. Astfel, liderul PSD și-a avertizat colegii parlamentari cu privire la posibilele probleme pe care le-ar putea întâmpina dacă această moțiune va trece. Printre cele mai importante se numără posibilitatea ca sarabanda dosarelor să pornească din nou, o dată ce SIIJ ar fi desființat, dar și ca banii din Programul Național de Dezvoltare, care ajung direct la autoritățile locale fără vreo verificare prea amănunțită, să dispară.

Viorica Dăncilă, amenințări pentru parlamentarii PSD, înainte de moțiunea de cenzură

Într-un material audio prezentat de cei de la newsweek.ro, Viorica Dăncilă vorbește alături de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, către parlamentarii PSD. Dăncilă susține că miza este una mult mai mare decât posturile de ministru. Președintele social-democraților face referire la dosarele din justiție:

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, optimistă înainte de moțiune. Ministrul Dezvoltării amenință cu banii din PNDL

Premierul se arată însă optimistă înainte de votul pentru moțiunea de cenzură: „Este bătălia noastră contra opoziției. Este bătălia tuturor. Nu numai a mea sau a Guvernului. Este o bătălie comună. Eu cred că vom ieși mai întăriți din această bătălie și că acesta (aceasta – n.r.) ne va aduce un scor electoral mai mare. Scor electoral care ne va ajuta la alegerile locale și, bineînțeles, la alegerile parlamentare”, a spus Viorica Dăncilă, în înregistrarea audio.

În schimb, Ministrul Dezvoltării anunță că vor avea probleme cu banii din PNDL, în cazul în care la putere va ajunge un nou guvern: „Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă”.

De altfel, Viorica Dăncilă a promis că vineri intră toți banii pe PNDL, adică la o zi după votul pentru moțiunea de cenzură: „Dacă pică Guvernul, atunci trebuie să le explicăm primarilor de ce a picat guvernul. Deci, vineri, am găsit deja resurse să alocăm banii pentru PNDL. Am promis un lucru: până la sfârșitul anului toate facturile pe PNDL vor fi achitate, chiar dacă valoarea este dublă față de anul trecut„, a spus premierul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×