Viorica Dăncilă, nicio emoție în privința moțiunii de cenzură! Șefa Executivului este sigură că nimeni nu o trădează

Catalin Nae    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 13:43
Viorica Dăncilă, nicio emoție în privința moțiunii de cenzură! Șefa Executivului este sigură că nimeni nu o trădează GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă crede că liberalii nu reușesc să treacă moțiunea de cenzură. Sursa foto - facebook

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu are nicio emoție în privința moțiunii de cenzură! Aceasta este sigură că opoziția nu reușește să dea lovitura nici a doua oară. Mai mult de atât, șefa Executivului a anunțat că se așteaptă ca parlamentari din cercul puterii care au semnat inițial moțiunea să se răzgândească la vot. ”O parte din cei care au semnat moțiunea mă aștept să răzgândească la vot.

Viorica Dăncilă, nicio emoție în privința moțiunii de cenzură!

Cred că așteptările unora au fost altele. Au văzut că președintele României și-a propus, alături de PNL, să treacă această moțiune, dar în momentul în care faci asta doar din rațiuni electorale, doar pentru că este campanie electorală (…) Cred că mulți se vor răzgândi pentru că după vot ajung în colegiile lor și vor da ochii cu primarii, cu cei din conducerea locală.

Nimeni nu a ajuns parlamentar pe cont propriu, iar primarii când vor vedea că nu mai vin banii îi vor întreba de ce au făcut asta, ce aduce bun. Am văzut că partidele de opoziție vor alegeri anticipate, iar dacă pică acest Guvern, așa cum susțin președintele și PNL, putem merge și la anticipate, dar vă spun că nimeni nu vrea să demisioneze. Acestea sunt doar declarații politice, nici cei de la PNL nu vor demisiona, nici cei de la PSD”, a spus Viorica Dăncilă, la Adevărul Live.

Viorica Dăncilă, nicio emoție în privința moțiunii de cenzură! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă spune că cei din partid nu o vor trăda. Sursa foto – facebook

Șefa Executivului este sigură că nimeni nu o trădează

Vă readucem aminte că guvernul Dăncilă traversează poate cele mai dificile momente de la investire. Între timp, liberalii au citit deja moțiunea de cenzură. Au făcut-o pe 3 octombrie 2019, în cadrul ședinței din plenul Parlamentului. Interesant este faptul că, în timp ce senatorul PNL, Florin Cîțu prezenta textul moțiunii, sala era aproape goală. Din cei 465 de parlamentari, la deschiderea şedinţei au fost prezenţi doar 128 şi, ulterior, o parte au decis să plece.

„Matematic, PSD, în acest moment, nu are majoritate. Vom vedea dacă opoziţia va avea voturile majoritare de 233 ca să cadă Guvernul. Vedem dacă cele cinci partide fac 233 de voturi, cred, şi după ce s-a citit moţiunea, mi s-a părut neserioasă, nu văd nicun lider desprins din cele cinci partide, e un handicap pentru a trece această moţiune, măcar să ne spună cine va fi premierul, să vedem un program de guvernare schiţat”, a declarat Marcel Ciolacu, actualul președinte al Camerei Deputaților.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×