Violeta Alexandru, ministrul Muncii, recomandări pentru salariaţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 11:15
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, recomandări pentru salariaţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, recomandări pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă. Sursa foto: Facebook

Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a scris un mesaj pe pe pagina personală de Facebook adresat părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă, în contextul anunţării închiderii şcolilor ca măsură împotriva răsândirii coronavirusului.

Violeta Alexandru, recomandări pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă

Recent, autorităţile din Romînia au anunţat că şcolile şi grădiniţele vor fi închise începând de miercuri până pe data de 22 martie, ca măsură împotiva răspândirii coronavirusului în ţara noastră.

Cu această ocazie, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a lansat un mesaj pe pagina personală de Facebook pentru părinţii care nu au cu cine îşi lăsa copiii acasă.

Rezolvarea problemei, o pagină cu întrebări şi răspunsuri pe internet

Astfel, ministrul muncii a anunţat deschiderea unei pagini dedicată special pentru aceste problme, pagină care va fi actualizată şi completată pe parcursul zilei cu întrebări şi răspunsuri de cazuri concrete.

O bună parte din ziua de astăzi (lui, n.r.) am petrecut-o în discuţii legate de situaţii de viaţă în care s-ar putea afla angajaţii dar şi angajatorii în contextul măsurilor privind coronavirusul. Oamenii sunt preocupaţi.

Au nevoie de îndrumări. Am cerut echipei mele să evităm limbajul de lemn şi să oferim răspunsuri clare, în cadrul legal existent.

Astăzi am răspuns punctual întrebărilor, de mâine vom deschide o secţiune distinctă în pagina de internet cu cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri. Vom completa documentul pe toată durata zilei“, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul muncii recomandă angajatorilor flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă. „Recomandăm flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă.

Mă preocupă, mai ales în contextul deciziei privind închiderea şcolilor, să acomodăm programul de muncă al părinţilor având copii minori în îngrijire“, a scris pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×