Violeta Alexandru anunţă disponibilizări! Mai mulţi angajaţi vor fi daţi afară

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 10:37
Violeta Alexandru anunţă disponibilizări! Mai mulţi angajaţi vor fi daţi afară GALERIE FOTO
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru anunță concedieri în ministerul pe care îl conduce. Sursa foto ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Violeta Alexandru anunţă disponibilizări masive. Se întâmplă lucrul acesta chiar în ministerul pe care îl conduce. Noul ministru al muncii a anunțat că urmează concedieri printr-o postare pe o rețea de socializare.

Violeta Alexandru anunţă disponibilizări!

„Sunt în mjlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De 2 – 3 zile se știe acest lucru în Minister și nu numai. Dacă lucrurile mergeau bine, pensionarii nu aveau problemele pe care le au în aplicarea legislației privind pensiile.

Firmele găseau ușor șomeri, cei care muncesc cinstit vedeau că Inspecția Muncii îi respectă sancționându-i pe cei care ocolesc legea, afectându-i pe salariați. Dacă nu se vedea cu ochiul liber că sistemul public pare să se protejeze pe sine și nu adresează nevoile oamenilor, nu se justifica nicio schimbare. Dar se justifică!

Mai mulţi angajaţi vor fi daţi afară

Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne și externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacție bazată pe argumente, este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame.

Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic.

Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare.

Deși nu am avut întotdeauna o atmosferă favorabilă de la începutul preluării mandatului în minister – stil de lucru diferit, știu! – după o viață muncită în medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectivă în luarea deciziilor. Obiectivitatea generează și neplăceri, nu poate fi plăcută de toți cei vizați.

Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă. În felul meu, incomod pentru cei care s-au obișnuit să nu facă eforturi în poziții publice și să creeze aparența că se muncește, fără nicio preocupare pentru eficiență.

Îmi asum această opțiune de a genera schimbare. Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziții publice. În orice poziție publică ar fi persoana.

Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient și transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiți cu eficiență. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susținere politică”, a scris Violeta Alexandru

Ministrul Muncii s-a folosit și de câteva hashtaguri. Printre ele #lamunca, #transparenta, #schimbamlucruriledupaPSD, #PSDreactioneazaprinintimidare

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×