Viktor Orban, scrisoare pentru Ludovic Orban după ce a devenit premier: ”Ungaria e pregătită să coopereze”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 16:47
Viktor Orban, scrisoare pentru Ludovic Orban după ce a devenit premier: ”Ungaria e pregătită să coopereze”
Viktor Orban l-a felicitat pe omologul său român Ludovic Orban pentru funcția de premier. Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Ludovic Orban și noul Guvern au primit votul de învestire luni, 4 noiembrie, iar omologul său din Ungaria a ținut să-l felicite pentru funcția pe care o ocupă. Viktor Orban i-a trimis o scrisoare în care i-a transmis că vecinii noștri unguri sunt pregătiți să coopereze cu Guvernul nou instalat la putere, informează agenția de știri MTI.

Viktor Orban l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier al României

Premierul ungar Viktor Orban a ținut să-l felicite pe actualul premier al României Ludovic Orban. Așa se face că liderul Partidului Național Liberal (PNL) a primit o scrisoare prin care este felicitat de premierul Ungariei pentru funcția pe care o ocupă în Guvernul României. Totodată, Viktor Orban a menționat că este pregătit să coopereze cu Guvernul Orban. Și președintele Consiliului European Donald Tusk l-a felicitat pe noul premier al țării noastre.

„Pot să vă asigur că Ungaria este pregătită să coopereze cu noul guvern român în spiritul respectului reciproc și al intereselor celor două națiuni”, a spus liderul de la Budapesta, potrivit Mediafax. Totodată, premierul ungar dorește ca cele două țări să „lucreze împreună într-un spirit constructiv pentru aprofundarea legăturilor ungaro-române și pentru o Uniune Europeană de succes, fundamentată pe națiuni puternice”. 

Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament

Guvernul propus de premierul Ludovic Orban a primit votul de încredere după ce deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și pentru programul de guvernare al PNL. Așadar noul Guvern a primit un total de 240 de voturi ”pentru”, iar marile ziare europene au scris că s-a pus „capăt unei crize politice care întârzia formarea noii Comisii Europene” sau că „Parlamentul României a acordat luni votul de încredere Guvernului de centru condus de Ludovic Orban, ceea ce ar putea deschide calea desemnării unui comisar european şi învestirii noii Comisii Europene”, informează site-ul francez Mediapart.fr.

„Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister, vom stabili toate deciziile importante să fie pregătite pentru şedinţa de guvern”, a spus Ludovic Orban după ce noul Guvern s-a instalat la putere, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×