Ungurii râd de Viorica Dăncilă, după gafa cu Ludovic și Viktor Orban! „A comis-o de atâtea ori că a scris istorie în politica din România”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 16:44
Ungurii râd de Viorica Dăncilă, după gafa cu Ludovic și Viktor Orban! „A comis-o de atâtea ori că a scris istorie în politica din România” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă l-a confundat pe Ludovic Orban cu Viktor Orban. Sursa foto - facebook

Ungurii râd de Viorica Dăncilă, după gafa cu Ludovic și Viktor Orban! Vă readucem aminte că premierul demis al României a încurcat într-un discurs susţinut în Maramureş, numele prim ministrului desemnat, Ludovic Orban, cu cel al premierului Ungariei, Viktor Orban. Aceasta şi-a dat seama şi a spus: ”Asemănare de nume…, dar total diferiţi ca şi implicare”. Viorica Dăncilă, însoţită de secretarul general al PSD Mihai Fifor, preşedintele PSD Maramureş Gabriel Zetea, ministrul Agriculturii Petre Daea şi senatorul PSD Liviu Pop a participat la o întâlnire cu simpatizanţii din Sighetu Marmaţiei.

Ungurii râd de Viorica Dăncilă, după gafa cu Ludovic și Viktor Orban!

Ungurii n-au ratat momentul și principalele agenții de presă au scos în evidență întâmplarea. Și site-ul 24.hu a scris că Dăncilă nu este la prima greșeală de acest gen și că a comis-o de atâtea ori încât a scris istorie în politica din România. Premierul demis a vorbit în Maramureș despre faptul că Guvernul pe care l-a condus a fost ” un guvern de suflet pentru România”. Apoi, Dăncilă a făcut referire la trecerea moţiunii de cenzură şi la înlocuirea unor oameni cu alţi oameni, a Guvernului său cu Guvernul Orban.

În discurs, însă, a încurcat numele premierului desemnat, Ludovic Orban, cu cel al premierului Ungariei, Viktor Orban. ”A trecut o moţiune, vine un alt guvern. (…) Nu ne-am gândit la înlocirea unor oameni cu alţi oameni, nu ne-am gândit la înlocuirea primului ministru Viorica Dăncilă cu Viktor Orban (premierul Ungariei- n.r)…cu înlocuirea lui Ludvic Orban. Asemănarea…, dar total diferiţi ca şi implicare”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă, serie de gafe ca premier

Momentul în care Viorica Dăncilă încurcă numele celor doi s-a văzut și auzit cât se poate de clar chiar într-o transmisiunea făcută de către Partidul Social Democrat. De altfel, Dăncilă, într-adevăr s-a întrecut în gafe cât timp a fost premier.  În iunie 2018, Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său eston, Jüri Ratas, în cadrul conferinţei de presă comune susţinută la Constanţa, după inaugurarea primului zbor dintre Tallinn şi Constanţa.

În iulie 2018, Viorica Dăncilă a confundat capitala Muntenegrului cu capitala provinciei Kosovo, în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul muntenegrean. Aceasta i s-a adresat și Suveranului Pontif în limba română, după care a continuat propoziția în engleză.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×