Victor Ponta: „Guvernul Ludovic Orban va trece cu votul trădătorilor din PSD”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 12:18
Victor Ponta: „Guvernul Ludovic Orban va trece cu votul trădătorilor din PSD”
Victor Ponta crede că Ludovic Orban își va face guvernul cu „trădătorii din PSD”, printre care se numără și deputatul Remus Borza *foto: romanialibera.ro

Victor Ponta, liderul Pro România și fost premier al României, a vorbit pe tema negocierilor pentru învestirea unui nou guvern Orban. El a anunțat cu o zi în urmă că nu va susține guvernul Ludovic Orban, din motive ideologice. Cu toate acestea, Ponta crede că guvernul format în jurul PNL va trece cu girul celor pe care îi numește „trădătorii din PNL”.

Victor Ponta, noi declarații privind guvernul Ludovic Orban

Victor Ponta compară situația de astăzi cu cea prin care a trecut el, când a fost votat guvernul Cioloș, în urma demiterii sale din pricina tragediei de la Colectiv: „Ca si in Noiembrie 2015 ( Guvernul “Ciolos” ) Guvernul Orban o sa treaca cu voturile celor de la PSD – toti cei care sustin PNL , cei care detesta social democratia si alegatorii de stanga vor fi fericiti / zgomotul celor care striga cu toata puterea sa se ridice de pe scaune Dancila si gasca ei ( foarte bine) ca sa se aseze imediat pe acele scaune Orban & Co ( foarte rau) acopera tot – oamenii obisnuiti nu conteaza! Am plecat in Noiembrie 2015 de la Palatul Victoria sperand sincer ca in locul meu sa vina un Premier si un Guvern mai bun – cand am vazut Guvernul “Ciolos” am fost dezamagit si nu l-am votat ( chiar daca Dragnea a cerut parlamentarilor PSD sa voteze) / si cred ca am avut dreptate!”

„Ne intoarcem azi la situatia din 2015 : am votat motiunea contra Guvernului “Dancila” pentru ca era nevoie absoluta de o schimbare ( din cu totul alte motive decat in 2015 – dar era nevoie) / ca si in 2015 propunerea facuta de Klaus Iohannis nu raspunde asteptarilor oamenilor – ci doar dorintei si asteptarilor sale ! Nu cred ca Ludovic Orban este capabil sa fie un bun Prim Ministru si nu il voi vota ( indiferent de presiunile, amenintarile si jignirile primite) / nu cred ca un Guvern PNL avand o colaborare dubioasa si instabila cu domnii Barna, Basescu, Hunor, Tariceanu , Borza samd – va scoate tara din criza!”, a scris Victor Ponta, pe rețelele de socializare.

Victor Ponta crede că Ludovic Orban își va face guvernul cu „trădătorii din PSD”
Victor Ponta crede că Ludovic Orban își va face guvernul cu „trădătorii din PSD” *foto: facebook

Victor Ponta a confirmat, încă o dată, că nu va vota guvernul Ludovic Orban

„NU voi vota Guvernul Orban PNL – puteti sa imi faceti un nou dosar penal ca in 2015, puteti sa dati drumul la robinetul de minciuni si amenintari online, puteti sa cereti celor care apar la televizor si sunt platiti cu sute de mii de euro din subventia primita de Partide de la Buget – rezist! Urez succes noul Guvern Orban ( Barna, Basescu, Hunor , Tariceanu, Borza) sustinut pe sub masa de Viorica Dancila / eu nu cred insa ca va fi eficient si nu voi gira aceasta constructie!”, scrie Ponta pe Facebook.

După ce a pierdut sprijinul Pro România, Ludovic Orban trebuie să improvizeze pentru a câștiga tot mai multe voturi pentru a-și trece guvernul de Parlament. Astfel, președintele PNL a primit acordul verbal al unuia dintre fugarii PSD, deputatul Remus Borza, cel care are de partea sa mai mulți parlamentari neafiliați care au plecat de la PSD și ALDE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×