Preşedintele CE, Donald Tusk, mesaj în limba română pentru Ludovic Orban! L-a felicitat pentru numirea în fruntea Guvernului

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 15:12
Preşedintele CE, Donald Tusk, mesaj în limba română pentru Ludovic Orban! L-a felicitat pentru numirea în fruntea Guvernului
Donald Tusk, mesaj în limba română pentru Ludovic Orban. Sursa foto: zf.ro

Luni, 4 noiembrie 2019, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban și-a intrat oficial în drepturi, ca urmare a votului de încredere primit în Parlament. La scurt timp după învestire, noul premier a primit numeroase mesaje de susținere din partea actorilor politici din țara noastră, dar și din partea liderilor europeni, care au acum mari așteptări de la noul Executiv.

Ludovic Orban, felicitat de Donald Tusk pentru numirea în fruntea Guvernului

Printre cei care au ținut să-l felicite pe președintele Partidului Național Liberal se numără și Donald Tusk, acesta publicând pe rețelele de socializare un mesaj în limba română. „Îl felicit pe Ludovic Orban pentru numirea sa ca prim-ministru al Romȃniei. Contez pe rolul pozitiv al guvernului său în sprijinul interesului și unității europene”, a scris președintele Consiliului European pe contul său de Twitter.

Întreaga Uniune Europeană așteaptă acum ca noul Guvern de la București să numească urgent un comisar din partea României, după ce trei propuneri venite din partea Vioricăi Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Este vorba despre Rovana Plumb, Dan Nica și Victor Negrescu, care au primit aviz negativ în diverse faze ale procesului de desemnare a noii Comisii Europene, conduse de Ursula von der Leyen.

Cine sunt liberalii favoriți pentru postul de comisar din partea României

În aceste condiții, liberalii sunt presați de timp și trebuie să nominalizeze un coleg liberal, iar favoriți sunt considerați doi eurodeputați. Este vorba despre Siegfried Mureșan si Adina Vălean. În vârstă de 38 de ani, Mureșan este europarlamentar din 2014 și vicepreședinte al grupului PPE. A fost membru al Partidului Mișcarea Populară condus de fostul președinte Traian Băsescu și a apărut des în campanie alături de Orban și actualul președinte Klaus Iohannis, susținut de PNL.

De cealaltă parte, Adina Vălean, în vârstă de 51 de ani, este membră a Parlamentului European de când România a aderat la UE în 2007 și conduce acum Comisia pentru industrie, cercetare și energie. Chestionată pe marginea acestui subiect, aceasta a evitat să ofere un răspuns direct, însă a precizat că nu ar spune nu unei astfel de funcții. Rămâne de văzut, însă, pe cine va propune Orban, decizia fiind o prioritate a mandatului său care tocmai a început.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×