Viktor Orban, scrisoare pentru Ludovic Orban după ce a devenit premier: ”Ungaria e pregătită să coopereze”

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
05/11/2019, 16:47
Viktor Orban, scrisoare pentru Ludovic Orban după ce a devenit premier: ”Ungaria e pregătită să coopereze”
Viktor Orban l-a felicitat pe omologul său român Ludovic Orban pentru funcția de premier. Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Ludovic Orban și noul Guvern au primit votul de învestire luni, 4 noiembrie, iar omologul său din Ungaria a ținut să-l felicite pentru funcția pe care o ocupă. Viktor Orban i-a trimis o scrisoare în care i-a transmis că vecinii noștri unguri sunt pregătiți să coopereze cu Guvernul nou instalat la putere, informează agenția de știri MTI.

Viktor Orban l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier al României

Premierul ungar Viktor Orban a ținut să-l felicite pe actualul premier al României Ludovic Orban. Așa se face că liderul Partidului Național Liberal (PNL) a primit o scrisoare prin care este felicitat de premierul Ungariei pentru funcția pe care o ocupă în Guvernul României. Totodată, Viktor Orban a menționat că este pregătit să coopereze cu Guvernul Orban. Și președintele Consiliului European Donald Tusk l-a felicitat pe noul premier al țării noastre.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Pot să vă asigur că Ungaria este pregătită să coopereze cu noul guvern român în spiritul respectului reciproc și al intereselor celor două națiuni”, a spus liderul de la Budapesta, potrivit Mediafax. Totodată, premierul ungar dorește ca cele două țări să „lucreze împreună într-un spirit constructiv pentru aprofundarea legăturilor ungaro-române și pentru o Uniune Europeană de succes, fundamentată pe națiuni puternice”. 

Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament

Guvernul propus de premierul Ludovic Orban a primit votul de încredere după ce deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și pentru programul de guvernare al PNL. Așadar noul Guvern a primit un total de 240 de voturi ”pentru”, iar marile ziare europene au scris că s-a pus „capăt unei crize politice care întârzia formarea noii Comisii Europene” sau că „Parlamentul României a acordat luni votul de încredere Guvernului de centru condus de Ludovic Orban, ceea ce ar putea deschide calea desemnării unui comisar european şi învestirii noii Comisii Europene”, informează site-ul francez Mediapart.fr.

„Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister, vom stabili toate deciziile importante să fie pregătite pentru şedinţa de guvern”, a spus Ludovic Orban după ce noul Guvern s-a instalat la putere, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×