Video. Un avion F-16 se prăbușește în timpul unei repetiții pentru o paradă militară din Pakistan. Pilotul a decedat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 18:34
Video. Un avion F-16 se prăbușește în timpul unei repetiții pentru o paradă militară din Pakistan. Pilotul a decedat
Video. Un avion F-16 se prăbușește în timpul unei repetiții pentru o paradă militară din Pakistan. Pilotul a decedat. Sursa foto: Hepta

Un avion de vânătoare de tip F-16 s-a prăbușit, miercuri, la Islamabad, în timpul unei repetiții pentru o paradă militară, iar pilotul a decedat în urma incidentului aviatic.

Accident aviatic în Pakistan

Oficialii din Pakistan au anunțat că pilotul unui avion de tip F-16 a decedat, iar aeronava a luat foc, în timpul unei repetiții pentru parada militară anuală, informează News.ro.

”Forţele aeriene pakistaneze (PAF) anunţă cu regret faptul că unul dintre (avioanle sale de tip) F-16 s-a prăbuşit în apropiere de Shakarparian, la Islamabad, în timpul repetiţiilor pentru (o) paradă”, au anunţat autoritățile din Pakistan într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze a declarat că pilotul a decedat în accident, iar mai multe înregistrări video cu momentul impactului au fost postate în mediul online.

După cum se vede din clipurile video, avionul de vânătoare de tip F-16 s-a prăbușit rapid, iar la scurt timp după impact un fum gros a fost văzut dinspre locul accidentului.

Este al doilea avion F-16 prăbușit în Pakistan în ultimele două luni

Aeronavele de tip F-16 sunt una dintre înzestrările cele mai de preț ale armatei din Pakistan, astfel că țara respectivă deține aproximativ 50 de avioane de acest tip.

Aeronava prăbușită nu este prima de acest gen din ultima perioadă.

Un alt F-16 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament, în provincia pakistaneză Punjab. În urma incidentului, cei doi piloți și-au pierdut viața.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×