VIDEO Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi, după ce a câștigat și votul din Comisia LIBE

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 13:14
VIDEO Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi, după ce a câștigat și votul din Comisia LIBE GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE, de miercuri, 27 februarie și este favorita Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef al Parlamentului Euorpean. Fosta șefă DNA a reușit să îl depășească la numărul de voturi pe candidatul francez, care câștigase votul Consiliului Europei. Codruța Kovesi a oferit și prima reacție, după ce a aflat vestea cea mare.

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce a câștigat votul din Comisia LIBE

”Sunt foarte bucuroasă! Le mulțumesc celor care m-au susținut! O altă declarație, mai târziu! Mulțumesc!”, a spus Laura Codruța Kovesi pentru cei de la G4 Media. Parchetul European este o instituție nou înființată la nivrelul construcției europene. Aceasta va începe să funcționeze de anul viitor. Candidata din partea României a obținut cele mai multe voturi din plenul Comisiei LIBE, 26, față de doar 22, pe acre le-a obținut candidatul francez Jean-François Bohnert.

Candidatul german Andres Ritter a obținut și de această dată un singur vot. Au fost 50 de voturi valabil exprimate, din care unu a fost vot alb, luându-se în considerare doar cele 49 rămase valabile pentru numărătoarea din comisie.

Laura Codruța Kovesi a reacționat, după votul Comisiei LIBE
Laura Codruța Kovesi a reacționat, după votul Comisiei LIBE

Ce urmează după ce Codruța Kovesi a câștigat voturile celor două comisii ale Parlamentului European

Comisia LIBE are 60 de membri, însă astăzi au lipsit 10 dintre aceștia, astfel încât doar 50 de persoane prezente în sală și-au exprimat votul. După ce Laura Codruța Kovesi a fost validată ca propunere și din partea LIBE, la fel ca în CONT, propunerea comună a celor două comisii va fi trimisă în mod oficial Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

Procurorul șef al Parchetului European va fi numit, după primirea acestor rezultate, de către Parlamentul European și Consiliul European. Mandatul primului procuror șef al instituției nou-înființate va fi se 7 ani, fără dreptul de a putea fi înnoit. Consiliul urmează să decidă acest candidat, prin majoritate simplă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×