Comisia LIBE are votul deicisiv astăzi, 27 februarie. Laura Codruța Kovesi va afla în curând dacă va avea titulatura de procuror-șef al Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European a avut la orele 09:00, în cursul zilei de azi, întâlnirea coordonatorilor, iar la momentul acesta, Comisia votează în privința candidatului.
LIBE este format din 60 de membri și 60 de membri supleanți. Din România face parte: Monica Macovei, Traian Ungureanu (PPE) și Csaba Sogor (PPE) ca membri plini, în timp ce supleanți sunt Maria Grapini, Gabriela Zoană și Emilian Pavel (toți din grupul socialiștilor).
UPDATE: Kovesi a câștigat votul din comisa LIBE
Laura Codruța Kovesi, vot în Comisia LIBE! Va fi șefa Parchetului European?
Comisia LIBE votează chiar în acest moment pentru candidatul care va urma să aibă titulatura de șe al Parchetului European. Iată LIVE votul, de pe site-ul Calea Europeană.
https://www.facebook.com/CaleaEuropeana/videos/256195178591973/
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Propunerea celor două comisii, CONT și LIBE, va fi trimisă Conferinței Președinților, iar mai apoi președintelui Parlamentului European. ”Interes maxim,succes Laura Codruța Kovesi!Îmi place Emoții mari!!! Doar Codruța !!!!!!!’‘ 50 de votanți, 49 de voturi exprimate. Kovesi a obținut 26 de voturi. Se pare că susținerea din partea românilor a fost de ajuns, totul s-a petrecut exact dorinței lor. Jean-Francois Bohnert (Franţa) a obținut 22 de voturi, iar Andres Ritte (Germania) a obținut, din păcate, doar un singur vot.
Cristian Tudor Popescu, despre Codruța Kovesi în Parlamentul Europea: „Cu pământul sub picioare”
„Un criteriu important mi se pare acela al rezistenței la presiune în condiții de mare dificultate. Doamna Kovesi nu a făcut decât să probeze capacitatea de a rezista la presiune. Un moment dificil a fost intervenția doamnei Grapini, care a comis o eroare în direcția în care dorea să acționeze, punând întrebări evident tendențioase și neinformate, însă din spațiul românesc. Nimeni nu i-a pus întrebări, dintre neromâni, în legătură cu problemele ei din țară. Au întrebat-o să vadă dacă e capabilă sa faca fata functiei europene.
Momentul cel mai greu a fost când a fost solicitată să vorbească, sa raspunda în limba engleză. Ce voia să spună doamna eurodeputat din Spania: Ați vorbit românește dar, dacă veți fi procuror șef european, va trebui să vă înțelegeți intr-o limbă de circulație internațională cu ceilalți procurori și doamna Kovesi s-a descurcat admirabil. Nu vorbește o engleză de Oxford, dar a răspuns într-o engleză europeană, care este cât se poate de inteligibilă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi 24, despre audierea Laurei Codruța Kovesi în fața comisiilor LIBE și CONT.