Laura Codruța Kovesi, vot în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European, LIVE Stream

Ana Chivu   
în Stiri mondene
27/02/2019, 12:31
Laura Codruța Kovesi, vot în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European, LIVE Stream GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi, vot în comisia LIBE!

Comisia LIBE are votul deicisiv astăzi, 27 februarie. Laura Codruța Kovesi va afla în curând dacă va avea titulatura de procuror-șef al Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European a avut la orele 09:00, în cursul zilei de azi, întâlnirea coordonatorilor, iar la momentul acesta, Comisia votează în privința candidatului.

LIBE este format din 60 de membri și 60 de membri supleanți. Din România face parte: Monica Macovei, Traian Ungureanu (PPE) și Csaba Sogor (PPE) ca membri plini, în timp ce supleanți sunt Maria Grapini, Gabriela Zoană și Emilian Pavel (toți din grupul socialiștilor).

UPDATE: Kovesi a câștigat votul din comisa LIBE

Laura Codruța Kovesi, vot în Comisia LIBE! Va fi șefa Parchetului European?

Comisia LIBE votează chiar în acest moment pentru candidatul care va urma să aibă titulatura de șe al Parchetului European. Iată LIVE votul, de pe site-ul Calea Europeană.

LIVE Comisia LIBE din Parlamentul European votează asupra poziției de procuror-șef european. Laura Codruța Kövesi a obținut, după audierile de marți, cele mai multe voturi din partea membrilor Comisiei CONT. Mai multe detalii aici —> https://bit.ly/2SpIF2M Sursă video – EP TV

Gepostet von Calea Europeană am Mittwoch, 27. Februar 2019

Propunerea celor două comisii, CONT și LIBE, va fi trimisă Conferinței Președinților, iar mai apoi președintelui Parlamentului European. ”Interes maxim,succes Laura Codruța Kovesi!Îmi place Emoții mari!!! Doar Codruța !!!!!!!’‘ 50 de votanți, 49 de voturi exprimate. Kovesi a obținut 26 de voturi. Se pare că susținerea din partea românilor a fost de ajuns, totul s-a petrecut exact dorinței lor. Jean-Francois Bohnert (Franţa) a obținut 22 de voturi, iar Andres Ritte (Germania) a obținut, din păcate, doar un singur vot.

Cristian Tudor Popescu, despre Codruța Kovesi în Parlamentul Europea: „Cu pământul sub picioare”

„Un criteriu important mi se pare acela al rezistenței la presiune în condiții de mare dificultate. Doamna Kovesi nu a făcut decât să probeze capacitatea de a rezista la presiune. Un moment dificil a fost intervenția doamnei Grapini, care a comis o eroare în direcția în care dorea să acționeze, punând întrebări evident tendențioase și neinformate, însă din spațiul românesc. Nimeni nu i-a pus întrebări, dintre neromâni, în legătură cu problemele ei din țară. Au întrebat-o să vadă dacă e capabilă sa faca fata functiei europene.

Momentul cel mai greu a fost când a fost solicitată să vorbească, sa raspunda în limba engleză. Ce voia să spună doamna eurodeputat din Spania: Ați vorbit românește dar, dacă veți fi procuror șef european, va trebui să vă înțelegeți intr-o limbă de circulație internațională cu ceilalți procurori și doamna Kovesi s-a descurcat admirabil. Nu vorbește o engleză de Oxford, dar a răspuns într-o engleză europeană, care este cât se poate de inteligibilă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi 24, despre audierea Laurei Codruța Kovesi în fața comisiilor LIBE și CONT.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×