Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru Tudorel Toader, în cadrul audierii de la Parlamentul European. Ce promisiune a făcut

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 19:53
Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru Tudorel Toader, în cadrul audierii de la Parlamentul European. Ce promisiune a făcut GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi a transmis un mesaj catre PSD

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis un mesaj pentru PSD și pentru ministrul Justiției, dar și pentru toți ceilalți contestatari ai săi! Kovesi a spus că nu va ține cont de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România și va respecta regulamentul Parchetului European, în cazul în care va ajunge procuror-șef al Parchetului European.

”Ca orice procuror trebuie să fim obiectivi în activitatea noastră. Ca procuror, dacă voi obține această poziție, voi respecta întotdeauna regulamentul Parlamentului European.

Laura Codruța Kovesi a transmis un mesaj catre PSD prin care spune că nu se va răzbuna

Nu are nicio relevanță pentru mine ce s-a întâmplat în România, relația tensionată dintre ministrul Justiției și procurori nu mă influențează. Eu voi respecta regulamentul Parchetului European, sunt un procuror profesionist”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi este audiată în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European. Îşi susţine candidatura pentru postul de procuror-şef al parchetului european, alături de ceilalţi doi procurori – unul din Franţa şi unul din Germania – intraţi în cursă.

Laura Codruta Kovesi mesaj PSD
Laura Codruta Kovesi spune ca nu se va razbuna

„Sunt Laura Kovesi, am fost procuror 23 de ani, deci jumătate din viața mea am fost procuror. Am deținut cele mai înalte poziții în serviciul de procuratură din România, procuror general 6 ani și procuror șef al DNA timp de 5 ani. Aș fi onorată să continui munca atâtor oameni.

„Jumătate din viață am fost procuror”

Parchetul European trebuie să protejeze interesele financiare ale UE, să recepereze daunele. Trebuie să se pregătească infrastructura, să se definească reguli interne. Pentru ca parchetul să funcționeze eficient trebuie să îndeplinim obiective comune cu Colegiul procurorilor europeni și să creăm acorduri de cooperare cu state participante și state terțe, de asemenea, să avem acorduri cu Eurojust, OLAF.

Cum pot eu contribui? Prin propriul exemplu. Am experiență îndelungată în gestionarea echipelor mari, în luare deciziilor strategice. Sunt obișnuită să lucrez în situații de stres și presiune publică.

Pentru mine, recuperea daunelor a fost cea mai importantă misiune. În timpul mandatului meu DNA a pus sub sechestru bunuri pe 2 miliarde de euro”, a mai spus Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×