Reacția PSD în cazul Codruței Kovesi: ”Aveți încredere în justiție. Va avea parte de un proces corect”

în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 12:56
Reacția PSD în cazul Codruței Kovesi: ”Aveți încredere în justiție. Va avea parte de un proces corect” GALERIE FOTO
PSD a transmis un mesaj catre Laura Codruta Kovesi prin care o asigura ca va beneficia de prezumtia de nevinovatie

Partidul Social Democrat i-a transmis un mesaj pe Facebook fostei șefe a DNA, Laura Codruța Koveși, pe care o asigură că îi vor fi respectate drepturile și prezumția de nevinovăție și nu va fi numită ”penală”! Mesajul PSD vine după ce Laura Codruța Koveși a aflat că va fi anchetată de Secția de investigare a magistraților, în aceeași zi în care va fi audiată la Bruxelles pentru postul de procuror european!

Opoziția a reacționat și a susținut că este o încercare de a o opri din cursă pe Kovesi. De asemenea, și fosta șefă a DNA a precizat că nu crede că este o coincidență.

PSD a postat un mesaj pentru Laura Codruta Kovesi în care spune că fosta șefă DNA nu va fi făcută ”penală”

PSD susține însă că nu trebuie politizat cazul și că trebuie să vorbească probele. Mai mult de atât, partidul condus de Liviu Dragnea afirmă că îi va respecta prezumția de nevinovăție și că legile adoptate recent vor garanta respectarea drepturilor.

PSD a transmis un mesaj fostei sefe a DNA prin care ii cere sa aiba incredere in justitie

”Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”, este mesajul postat de PSD pe Facebook.

Laura Codruța Koveși are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, iar fosta șefă a DNA a declarat că este vorba despre un dosar deschis și în anul 2017, privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×