Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi la audieri! Cum arată clasamentul pentru Parlamentul European acum

Claudiu Ilie    Claudiu Melinte   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 21:29
Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi la audieri! Cum arată clasamentul pentru Parlamentul European acum GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi a obtinut cele mai multe voturi la audierile din Parlamentul European

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, în urma audierilor care au avut loc, marți, la Bruxelles!

Kovesi a primit 12 voturi în Comisia CONT, în timp ce francezul Francois Bohnert a primit 11 voturi. Un singur vot a primit cel de-al treilea candidat pentru funcția de procuror-șef european, germanul Andres Ritter.

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia CONT din Parlamentul European

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a publicat, pe Facebook, rezultatul votului în Comisia CONT.

“VICTORIE URIAȘĂ PENTRU ROMÂNIA OAMENILOR CINSTIȚI 
Tocmai s-a încheiat votul în Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului Șef European.
Rezultatul votului:
—Laura Codruța Kovesi (România): 12 voturi
—Andreas Ritter (Germania): 1 voturi
—Jean-Francois Bohnert (Franța): 11 voturi.
Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar.
Urmează mâine la ora 12 votul Comisiei LIBE, care e comisia decidentă. 
FELICITĂRI CANDIDATULUI ROMÂNIEI!”, a scris Mureșan pe Facebook.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, marți, în faţa comisiilor pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European pentru funcţia de post de procuror-şef european.

LIVE Comisia LIBE din Parlamentul European votează asupra poziției de procuror-șef european. Laura Codruța Kövesi a obținut, după audierile de marți, cele mai multe voturi din partea membrilor Comisiei CONT. Mai multe detalii aici —> https://bit.ly/2SpIF2M Sursă video – EP TV

Gepostet von Calea Europeană am Mittwoch, 27. Februar 2019

Fosta șefă a DNA a declarat că prioritatea ei este crearea unui Parchet european independent şi eficient, că nu este vinovată de nicio una dintre acuzațiile care i se aduc în România și că are o experiență vastă în spate care o va ajuta să-și respecte obligațiile ce-i revin în această misiune. Kovesi a primit aplauze la final.

Laura Codruta Kovesi a transmis un mesaj catre PSD. nu se va razbuna, daca va ajunge procuror sef in PE!

Kovesi a menționat că îndeplineşte toate criteriile legale pentru a deveni procuror european, că a respectat întotdeauna legea şi toate normele de procedură penală şi a afirmat că procurorii trebuie să fie obiectivi şi să-şi desfăşoare activitatea ”cu pasiune, dar nu cu patimă”.

Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european pentru infracţiuni împotriva bugetului Uniunii Europene au fost audiaţi la Bruxelles, în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×