Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE. Reacția lui CTP

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 13:12
Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE. Reacția lui CTP GALERIE FOTO
Reacția lui CTP după ce Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE

Cristian Tudor Popescu a oferit prima reacție după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a obținut cele mai multe voturi în comisia LIBE pentru a fi procuror-șef european. Jurnalistul a declarat că oficialii europeni au realizat că atacurile venite din partea puterii de la București nu sunt îndreptate doar împotriva Laurei Codruța Kovesi, ci și împotriva Uniunii Europene.

Reacția lui CTP după ce Laura Codruța Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE

„Au înteles din tot ce s-a întâmplat că atacul din partea reprezentanții puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi nu este îndreptat doar împotriva ei, ci și împotriva Uniunii Europene, împotriva structurilor europene. Decizia a venit în consonanță cu toate acțiunile de felul acesta ale puterii de la București”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24, imediat după ce Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE.

Președintle comisiei LIBE a anunțat rezultatul votului, iar Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe, 26. Fosta șefă a DNA a fost urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert. Germanul Andres Ritter a primit un singur vot.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi
Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi

Kovesi a câștigat votul din Comisia LIBE

„În momentul ăsta avem cel puțin două românii. Avem niște români care o insultă din toate pozițiiile pe doamna Kovesi, alții care consideră că doamna Kovesi, prin propiile puteri, făcând față unor atacuri îngrozitoare făcute de propriul guvern, a reușit să se impună în această bătălie și a reprezentat România cu cinste. Sunt cei care se simt mândri că sunt români, împreună cu doamna Kovesi. În acest moment nu sunt reconciliabile aceste 2 Românii”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Votul din comisia LIBE coincide cu cel de marți din comisia de control bugetar. Propunerea comună a celor două comisii va fi trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×