VIDEO Meleșcanu, pus la zid de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei! Cum a răspuns ministrul de Externe

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 19:31
VIDEO Meleșcanu, pus la zid de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei! Cum a răspuns ministrul de Externe GALERIE FOTO
Teodor Meleşcanu, a fost luat la rost de un jurnalist BBC

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, a fost luat la rost de un jurnalist BBC. Mai precis de o jurnalistă, care l-a chestionat pe tema amnistiei și grațierii pe care PSD-ul o promovează. Răspunsul ministrului de Externe a fost departe de a clarifica problema. Teodor Meleşcanu a spus totuși că „există posibilitatea să luăm în calcul soluţii alternative”.

Dialogul dintre jurnalista Emily Maitlis și Teodor Meleșcanu s-a purtat în direct la BBC, la emisiunea Newsnight. Aceasta a vrut să știe cum este posibil ca România să promoveze o lege care „le permite politicienilor corupţi să fie liberi.” Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu nu a răspuns punctul la întrebările jurnalistei și a încercat să se eschiveze de la un punct de vedere clar.

Meleșcanu, pus la zid de o jurnalistă BBC! Aglomerația din închisori a fost argumentul ministrului de Externe

Teodor Meleşcanu a fost pus la zis de jurnalista BBC pe tema amnistiei, iar ministrul de Externe a încercat să evite un răspuns tranșant. Teodor Meleşcanu a încercat să explice această temă a amnistiei prin faptul că penitenciarele ar fi  supraaglomerate şi ar exista posibilitatea ca România să fie taxată de Bruxelles.

Dialogul dintre jurnlista BBC și Teodor Meleşcanu

Reporter BBC: Liderul dumneavoastră (n.r. Liviu Dragnea) a fost găsit vinovat de corupţie, din acest motiv nu i s-a permis o funcţie (n.r. în Guvern). Şi acum ţara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupţi să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta? 

Teodor Meleşcanu: Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor şi luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim soluţii care să ofere condiţii mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaţilor.

Reporter BBC: Domnule Meleşcanu! Discutăm aici despre practici politice corupte şi dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiţi vinovaţi. Acest lucru e absurd!  

Teodor Meleşcanu: Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că din când în când, în toate ţările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluţii alternative.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×