VIDEO Maria Grapini a numărat greșit voturile pentru Kovesi! O europarlamentară olandeză a dat-o la o parte

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 16:54
VIDEO Maria Grapini a numărat greșit voturile pentru Kovesi! O europarlamentară olandeză a dat-o la o parte GALERIE FOTO
Maria Grapini, prinsă de un europarlamentar olandez când a "sărit" peste un vot la numărărtoarea pentru Kovesi

Maria Grapini a numărat greșit voturile pentru Laura Codruța Kovesi! O europarlamentară din Olanda a văzut și a dat-o la o parte. Se pare că Judith Sargentini (Grupul Verzilor) a decis să intervină imediat la vederea neregulii înfăptuite de către Maria Grapini. Cea din urmă „a sarit” la numărătoare un vot pozivit pentru fosta șefă a Direcției Naționale Antifraudă. Astăzi, 27 februarie, Comisia LIBE a decis ca Laura Codruța Kovesi să aibă undă verde în privința funcției de procuror-șef al Parchetului European.

Maria Grapini, numărătoare greșită pentru Laura Codruța Kovesi!

Maria Grapini a fost prinsă de către europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) în timp ce a sărit la numărătoare un vot dat în favoarea fostei șefe DNA. Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a hotărât astăzi că cea mai potrivită pentru funcția de procuror-șef al PE este Kovesi. „22”, a spus europarlamentarul român, după numărarea voturilor candidatului francez, cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.”Ho, ho, ho”, spune Sargentini, potrivit imaginilor video.

„Trei, trei, trei”, țipă Grapini, după ce și-a dat seama că a greșit. „Îmi cer scuze”, a mai spus aceasta. „Nu. Dar lasă-mă pe mine să fac asta!”, i-a spus Sargentini. Aceasta a reluat numărătoarea și i-au ieșit cele 26 de voturi date pentru Kovesi. „Ok”, se resemneaza Grapini.

 Maria Grapini, pusă la punct din cauza comportamentului: „nu faceți asta!”

Comportamentul Maria Grapini de la audierea celor trei candidați care doreau funcția de procuror-șef al Uniunii Europene a fost singurul care a ieșit în evidență. Maria Grapini a ridicat vocea la audierea Laurei Codruța Kovesi, alături de acuzația că minte.

„Ați fost sau nu pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu și mărturie mincinoasa? Cum puteți asigura un management profesionist, având în vedere că ați fost demisă constituțional?”, a strigat sursa citată. „Până acum nu au fost astfel de schimburi. Să menținem acest spirit, de dragul candidatului. Numai o secundă! Nu vom avea asemenea schimburi în sală. Ceilalți doi candidați au fost respectați de această comisie. Deci, vă rog, nu faceți asta!”, a încercat Codruța Kovesi să calmeze apele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×