Codruța Kovesi, felicitată de parlamentarii străini, după votul din LIBE! „Un candidat curajos și competent”

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 14:35
Codruța Kovesi, felicitată de parlamentarii străini, după votul din LIBE! „Un candidat curajos și competent” GALERIE FOTO
Kovesi, felicitată de parlamentarii străini, după votul din LIBE

Laura Codruța Kovesi a fost felicitată de parlamentarii străini, după votul din comisia LIBE. Fosta șefă a DNA a primit 26 de voturi și a fost urmată de contracandidatul francez, care a primit 22 de voturi, în timp ce contracandidatul din Germania a primit un singur vot.

Kovesi, felicitată de parlamentarii străini, după votul din LIBE

„Laura Kovesi a fost aleasă de comisiile LIBE și CONT ca șef al Parchetului European. Un candidat curajos și competent care nu se teme să lupte cu corupția și infracționalitatea”, este mesajul postat pe contul personal de Twitter de către europarlamentarul spaniol Esteban Gonzalez Pons.

„Foarte meritat. Competența, curajul și demnitatea ei sunt un exemplu”, a postat Roberta Metsola, europarlamentar din Malta, alături de mesajul comisiei LIBE prin care s-a anunțat numărul de voturi obținut de cei trei candidați la șefia Parchetului European. „Îmi pare rău că nu am putut vota pentru că sunt în misiune la Washington DC. Dar am aflat rezultatul votului din LIBE. În ciuda lobby-ului agresiv al guvernului României, Kovesi a câștigat”, a scris pe Twitter Ana Gomes.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE
Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE

Kovesi a câștigat votul din comisia LIBE

Laura Codruța Kovesi a fost felicitată atât de parlamentarii străini, cât și de cei români, după votul din comisia LIBE. „Laura Codruța Kovesi a ieșit prima la vot! A reușit să obțină și votul comisiei LIBE. Am votat pentru dna Kovesi 26 de europarlamentari . Dna Kovesi este propunerea noastră să fie Procuror European. Au fost 22 de voturi pentru dl Bohnert și 1 vot pentru dl Ritter”, a scris Monica Macovei pe o rețea de socializare.

„Kovesi a câștigat și votul din LIBE: 26 la 22. O victorie mare pentru UE! O victorie mare pentru statul de drept! UPDATE Numele LCK va fi trimis, după validarea de către șefii grupurilor politice, la membrii Consiliului. Aceștia vor decide cu majoritate dacă o susțin sau nu. Ceilalți doi candidați au fost eliminați din cursă”, a fost mesajul lui Cristian Preda.

„I-AM ÎNVINS! Rezultatul votului de acum din LIBE: Laura-Codruța Kovesi (România): 26 voturi Jean-Francois Bohnert (Franța): 22 voturi Andres Ritter (Germania): 1 voturi Este o mare victorie a României, la care și noi, europarlamentarii din Partidul Național Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European. Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziția de Procuror Șef European”, este mesajul lui Siegfried Mureșan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×