Prima reacție a Mariei Grapini, după ce Kovesi a câștigat votul LIBE: ”Nu e un vot foarte câștigător!”

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 14:11
Prima reacție a Mariei Grapini, după ce Kovesi a câștigat votul LIBE: ”Nu e un vot foarte câștigător!” GALERIE FOTO
Maria Grapini a reacționat după ce Kovesi a câștigat votul LIBE

Maria Grapini a oferit prima reacție după ce Laura Codruța Kovesi a câștigat votul comisiei LIBE pentru candidatura la funcția de procuror-șef european. Europarlamentarul a declarat că votul obținut de fosta șefă a DNA nu este unul „foarte câștigător” și că decizia Consiliului European are o putere mai mare decât decizia Parlamentului European.

Maria Grapini a reacționat după ce Kovesi a câștigat votul LIBE

„Nu este un vot foarte câștigător, pentru că patru voturi diferență față de 22 în Consiliu, pentru că au fost… ne amintim că a fost 50 la 29, este o diferență suficient de mare. Știm bine în negocierea cu Consiliul puterea cea mai mare o are Consiliul”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul susține că fosta șefă a DNA a reușit să obțină încrederea comisiei în urma unor dezinformări. „Trebuie un om cu mare experiență. Nu am interferat cu doamna, nu am avut un dosar. A câștigat pentru că au fost foarte multe dezinformări. Au fost 12 membri care au votat. Nu putem spune cine va fi șeful Parchetului European, pentru că este o negociere. Cine a obținut cele mai multe voturi are prima șansă. Totdeauna Consiliul are puterea mai mare decât Parlamentul”, a mai spus europarlamentarul.

Maria Grapini nu este mulțumită de votul comisiei LIBE
Maria Grapini nu este mulțumită de votul comisiei LIBE

Reacții după ce Kovesi a câștigat votul LIBE

„Au înteles din tot ce s-a întâmplat că atacul din partea reprezentanții puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi nu este îndreptat doar împotriva ei, ci și împotriva Uniunii Europene, împotriva structurilor europene. Decizia a venit în consonanță cu toate acțiunile de felul acesta ale puterii de la București”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, imediat după ce Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE.

„Sunt foarte bucuroasă! Le mulțumesc celor care m-au susținut! O altă declarație, mai târziu! Mulțumesc!”, a declarat Laura Codruța Kovesi după votul comisiei LIBE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×