Victor Ponta, încântat de prezența masivă la vot în Diaspora: „E foarte bine că oamenilor, chiar dacă plecaţi din ţară, le pasă de cine va fi preşedinte”

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 19:25
Victor Ponta, încântat de prezența masivă la vot în Diaspora: „E foarte bine că oamenilor, chiar dacă plecaţi din ţară, le pasă de cine va fi preşedinte”
Victor Ponta, mesaj ferm la ieșirea de la urne. Sursa foto: antena3.ro

Duminică după-amiază, Victor Ponta și-a făcut apariția la secție de votare amenajată în cadrul Școlii gimnaziale Maria Rosetti din Capitală pentru a-și exprima opțiunea în turul doi al alegerilor prezidențiale. La ieșirea de la urne, liderul Pro România a ținut să-i felicite pe românii din Diaspora pentru că s-au prezentat în număr atât de mare, chiar dacă șefii de stat au avut de-a lungul timpului tendința de a-și pierde interesul față de aceștia. Fostul prim-ministru a dezvăluit că, în ceea ce-l privește, s-a gândit „până în ultima secundă” dacă să-și exercite sau nu acest drept fundamental. Totodată, Ponta a subliniat faptul că niciunul dintre candidații aflați în cursa pentru Palatul Cotroceni nu l-a convins că merită să ocupe cea mai înaltă funcție în stat.

Victor Ponta salută prezența uriașă la vot a românilor din Diaspora

Mi-am făcut datoria să fiu prezent la vot. Trebuie cât mai mulţi să facă acelaşi lucru, să fie prezenţi. În acelaşi timp, ca mulţi alţii, sunt destul de dezamăgit de oferta din acest an şi de modul în care s-au prezentat candidaţii, dar e mai puţin important. Poate că, data viitoare, în 2024 să fie mai bine. Cu siguranţă sunt mai puţini oameni prezenţi decât în 2014.

Probabil, ca şi mine, mulţi s-au întrebat până în ultima secundă dacă să vină sau nu. Eu cred că e bine să participăm, chiar dacă nu suntem mulţumiţi de niciunul dintre candidaţi. Data viitoare, în 2024 să avem oferta mai bună din care să alegem. E foarte bine că oamenilor, chiar dacă plecaţi din ţară, le pasă de cine va fi preşedinte. Important e că, de obicei, cine se alege cinci ani nu mai e interesat de diaspora, deodată din cinci în cinci ani se apucă toată lumea să iubească diaspora. Poate de data asta se și întâmplă”, a declarat Victor Ponta.

Klaus Iohannis a câștigat detașat în fața Vioricăi Dăncilă în Noua Zeelandă și Singapore

Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale vin tocmai din Noua Zeelandă, unde Klaus Iohannis a reușit să obțină majoritatea voturilor exprimate de cetățenii români. Potrivit rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central, candidatul Partidului Național Liberal a învins-o categoric pe Viorica Dăncilă, după ce a primit nu mai puțin de 185 de voturi, în vreme ce social-democrata s-a ales cu doar 20 de voturi.

O situație similară a fost întânită și în Singapore, unde președintele în exercițiu a primit undă verde pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni din partea unui număr de 333 de votanți, conform deputatului USR Cătălin Drulă. Totodată, oficialul informează că în Shanghai Iohannis a obținut 137 de voturi, îndreptându-se încet, dar sigur spre o victorie categorică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×