Victor Costache, ministrul Sănătății, concluzii dure în privința femeii arse la Floreasca! ”S-a diagnosticat greșit!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 11:13
Victor Costache, ministrul Sănătății, concluzii dure în privința femeii arse la Floreasca! ”S-a diagnosticat greșit!” GALERIE FOTO
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, într- conferință transmisă de Epoch Times, că migrația are legătură direct cu răspândirea în creștere a cazurilor de autism .ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Victor Costache, ministrul Sănătății a oferit câteva concluzii dure în privința femeii arse la Floreasca! Acesta a prezentat un raport al cercetărilor Corpului de Control în cazul femeii care a decedat după ce luat foc în timpul unei operații.

Victor Costache, ministrul Sănătății, concluzii dure în privința femeii arse la Floreasca!

„Biocidul utilizat pentru dezinfecție este conceput numai pentru dezinfecția mâinilor echipei operatorii, și nu pentru pacienți. S-a ignorat o procedură adoptată la nivel internațional, validată cu ANMCS, procedura de dezinfecție a tegumentelor, se folosește în primă fază betadina.

În al 3-lea rând, s-a diagnosticat greșit această alergie la iod, nu există niciun element care să sugereze această alergie. În al 4-lea rând, în acest context de risc se folosește bisturiu electric și astfel ajungem la acest eveniment deosebit de grav.

”S-a diagnosticat greșit!”

Niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Avem o pacientă, s-a intervenit la 9 dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident, în loc să fie cineva din echipa de gardă din spital.

Ne întrebăm de ce acest accident deosebit de grav nu a fost menționat de la început. După cum știți, rezidenții când intervin în timpul operator trebuie să fie sub stricta supraveghere, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.

După cum știți, domnul Beuran a fost demis ieri de către domnul manager. Și Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei face o anchetă în acest caz și a deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă”, a spus Victor Costache într-o conferință de presă

Vă readucem aminte că între timp mai mulți medici și asistente de la Spitalul Floreasca din Capitală au amenințat că vor intra în grevă după ce profesorul Mircea Beuran a fost demis. Aceasta este, de fapt, una dintre primele măsurile luate după ce o femeie a suferit arsuri pe masa de operație pe 22 decembrie.

De altfel, doctorul Mircea Beuran este acuzat că ar fi încălcat zece din cele 33 de atribuții care îi revin.

“Tragedia s-a produs din cauza unor erori umane” – arată ancheta administrativă. În plus, Inspecția Sanitară din cadrul Ministerului Sănătății a amendat spitalul și echipa medicală cu 30 de mii de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×