Grevă la Spitalul Floreasca, după demiterea lui Mircea Beuran! ”Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 13:35
Grevă la Spitalul Floreasca, după demiterea lui Mircea Beuran! ”Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore”
Grevă la Spitalul Floreasca, după demiterea lui Mircea Beuran. Sursa foto: digi24.ro

Este grevă la Spitalul de Urgențe Floreasca, acolo unde medicul Mircea Beuran a fost demis, în urma scandalului provocat de cazul pacientei care a ars efectiv pe masa de operație, în timpul unei intervenții chirurgicale!

Grevă la Spitalul Floreasca, după demiterea lui Mircea Beuran

Ceilalți medici de la Spitalul Floreasca au decis să înceteze activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al secţiei de Chirurgie.

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi a deontologiei celor implicaţi. (…)

”Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore”

În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore”, se arată într-un comunicat al medicilor de la Floreasca.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, medicul Mircea Beuran a fost găsit principalul vinovat de producerea tragediei în urma căreia o femeie a murit după ce a fost arsă pe masa de operaţie.

Cu toate acestea, Mircea Beuran susține că nu se afla în sala de operații atunci când pacienta a luat foc în timpul intervenției chirurgicale. Același medic a declarat pentru Antena 3 că un coleg medic a venit cu familia pacientei la dânsul pentru a o opera pe femeia respectivă.

”Profesorul Lascăr a venit cu familia acestei paciente, să mă roage să intervin pentru a rezolva măcar pentru un timp, situația ei fiind un caz de chirurgie oncologică depășită și plimbarea doamnei respective în spitalele din București nu a avut niciun succes.

Severitatea cazului, biologia încărcată, starea de scădere în greutate avansată, astenie, discuția mea cu familia, riscurile i le-am asumat împreună încât au cunoscut că dacă se poate face ceva este măcar să-și recâștige dreptul de a înghiți apă și ceva mâncare!”, a spus doctorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×