Grevă din cauza pensiilor speciale! Grefierii ies în stradă și blochează activitatea

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 10:34
Grevă din cauza pensiilor speciale! Grefierii ies în stradă și blochează activitatea
Grefierii din toată țara protestează împotriva eliminării pensiilor speciale. Sursa foto: cronicadefalticeni.ro

Grefierii trag un semnal de alarmă și au ieșit în stradă în mai multe orașe din România după ce Parlamentul a decis eliminarea pensiilor speciale. Peste 6.000 de angajați au blocat activitatea din domeniul justiției și așteaptă rezultatul ședinței de plen de la ora 10:00. 

Sălile de judecată sunt goale. Grefierii fac grevă din cauza eliminării pensiilor speciale

Camera Deputaților urmează să voteze în cursul acestei dimineți, 18 decembrie, eliminarea pensiilor speciale, acesta fiind motivul ieșirii în stradă a peste 6.000 de grefieri. Aceștia nu vor să rămână fără pensii speciale pentru că, spun ei, munca lor este una foarte importantă și stau adesea peste program.

Activitatea din instanțele și registraturile din România este blocată la ora actuală, iar grefierii au început să se adune pe treptele Ministerului Justiției încă de la ora 10:00. Grefierii au ales această oră pentru că atunci a început ședința de plen care urmează să dezbată și să voteze eliminarea pensiilor speciale.

Sindicatul Grefei Judiciare dorește amânarea abrogării pensiilor speciale

„Deși în ședința din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă și protecție socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere cu privire la acestea. 

Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019”, au declarat reprezentanții Sindicatului Grefei Judiciare, potrivit digi24.ro.

Totodată, sindicaliștii grefierilor sunt supărați că acest proiect a ajuns pe masa Comisiei având că vedere că Secretarul de Stat spunea că această inițiativă legislativă va fi amânată până la depunerea unui punct de vedere scris în acest sens.

„Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze o primă acțiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete”, completează Sindicatul grefierilor.

În plus, sindicaliștii mai spun că blocarea activității din parchete și instanțele judecătorești se va prelungi dacă proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale va fi votat.

În situația în care inițiativa va trece nu vor mai beneficia de pensii speciale nu numai grefierii, ci și parlamentarii, magistrații sau funcționari publici cu statut special (de aici se exclud militarii și polițiștii).

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×