Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu! Câți bani se vor da

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 10:59
Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu! Câți bani se vor da GALERIE FOTO
Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu! Câți bani se vor da

Șoferii parlamentarilor vor avea pensii speciale și vor primi, lunar, peste 3.700 de lei dacă un proiect de lege adoptat tacit în Senat va trece și de Camera Deputaților. Sumele vor crește proporțional cu rangul funcționarilor și, în cazul secretarului general al Camerei, pensia ar putea ajunge la nu mai puțin de 16.000 de lei.

Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Eugen Nicolicea, unul dintre inițiatorii legii

Cei care au propus majorarea pensiilor funcționarilor parlamentari sunt social-democrații Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, informează Digi24. Aceștia nu au trecut însă în proiectul de lege sursa banilor pentru pensiile mărite, motiv pentru care propunerea nu este susținută nici măcar de Guvernul PSD-ALDE.

La rândul său, opoziția îi acuză pe social-democrați de populism în an electoral. „Ar face ca pensiile să fie mai mari decât salariile celor care muncesc pe aceeaşi funcţie. O prostie! Are un scop pur electoral”, a declarat Raluca Turcan, liderul de grup al deputaților PNL. Șoferii, de exemplu, câștigă puțin peste 3.400 de lei, iar pensia lor ar urma să fie cu 300 de lei mai mare.

Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu!
Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu!

Pensii speciale și pentru femeia de serviciu și pentru liftiere

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză crearea unui „sistem paralel”. „Au creat un sistem paralel, doar pentru unele categorii, s-a ajuns la nişte pensii cu adevărat nesimţite. Vorbim inclusiv de doamnele liftiere sau de femeia de serviciu, toată lumea care lucrează în Parlamentul României va avea o pensie specială”, a spus Năsui.

„Să nu vă închipuiţi că cei care au pensii speciale contribuie mai mult, contribuie la fel ca fiecare dintre noi, cu acelaşi 25% CAS”, a adăugat deputatul USR. Unul dintre inițiatorii legii, Eugen Nicolicea, și-a argumentat propunerea, susținând că acești funcționari „erau dezavantajaţi raportat la alţi funcţionari”. În perioada următoare, proiectul de lege va fi analizat de către deputații din Comisia pentru Buget-Finanţe, iar cei din Comisia pentru Muncă vor vota un raport.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×