Pacienta care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 20:42
Pacienta care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit
Pacienta care a luat foc pe masa de operație a murit. Sursa foto: adevarul.ro

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la spitalul Floreasca, a murit duminică seara, potrivit digi24.ro. Aceasta suferea de cancer pancreatic și a fost și victima unui incendiu care a izbucnit în timp ce se afla pe masa de operație.

Pacienta care a luat foc pe masa de operație a murit

Incidentul a avut loc pe data de 22 decembrie, însă nu s-a aflat decât zilele trecute. Femeia nu a mai apucat să vadă rezultatele anchetelor pe care autoritățile le-au deschis pentru tragerea la răspundere a vinovaților.

Femeia suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului. La o săptămână după eroarea medicală de la spitalul din Capitală, autoritățile încearcă să stabilească exact vinovații.

Au loc trei anchete paralele pentru tragerea la răspundere a vinovaților

Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a precizat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Potrivit informațiilor obținute astăzi de Digi24, biocidul ar fi fost un dezinfectant pentru mâini, folosit pentru că pacienta era alergică la iod.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×