Plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operaţie! Stare critică pentru pacientă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 16:28
Plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operaţie! Stare critică pentru pacientă GALERIE FOTO
Femeia se află în stare critică. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operaţie! Chiar deputatul USR Emanuel Ungureanu va face acest lucru. Tot el a fost și cel care a anunțat ceea ce s-a petrecut în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca.

Plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operaţie!

Ungureanu l-a acuzat pe medicul Mircea Beuran pentru acest incident. Până atunci, o echipă a Ministerului Sănătăţii a mers la unitatea medicală pentru a se interesa de starea de sănătate a pacientei. Conform secretarului de stat Horațiu Moldovan, femeia arsă în timpul operaţiei se află în stare critică.

Mai mult de atât, prognosticul medicilor în cazul ei fiind rezervat. „Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate, va depune o plângere penală la Parchetul General.

Stare critică pentru pacientă

Va face acest lucru, luni, la ora 10:00, în legătură cu incendierea pe masa de operaţie a pacientei operată la Spitalul Floreasca de o echipă coordonată de profesorul Mircea Beuran”, a anunţat USR.

Vă reamintim că plângerea penală vine ca urmare a relatării pe care acesta a avut-o pe o rețea de socializare despre un incident grav petrecut la Spitalul Floreasca. Potrivit acestuia o pacientă a luat foc pe masa de operaţie. El a citat declaraţii ale asistentelor care au văzut scena şi din care rezultă că de vină ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza intervenţia chirurgicală.

Cert este că și conducerea Spitalului Floreasca face anchetă. Șefii unității medicale au tranmis inițial că incidentul a fost rapid gestionat de echipa de doctori, intervenţia chirurgicală fiind finalizată, iar cazul a fost anunţat în aceeaşi zi, fiind declanşată o anchetă administrativă.

Conducerea spune că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid pe bază de alcool deoarece pacienta era alergică la iod. „Acest accident combustional intrachirurghical e rezultatul combinației dintre un biocid care s-a folosit la aseptizarea tegumentului pacientului cu concentrație ridicată de alcool, câmpurile chirurgicale textile și folosirea unui electro-bisturiu.

Este foarte probabil ca, din intersecția acestor 3 elemente să se fi produs incendiul. Este un biocid care s-a folosit la aseptizarea câmpului operator, tegumentelor pacientului. Acel biocid are autorizație să fie folosit în acest sens.

Problema este că electro-bisturiul are în specificația tehnică interdicția de a fi folosit în combinație cu acest biocid”, a explicat Horaţiu Moldovan. Totuși, acesta a admis că echipa medicală trebuie să cunoască aceste specificații. De asemenea, probabil ar fi trebuit folosit al tip de dezinfectant, a mai spus secretarul de stat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×