Reacție ministrului Sănătății, în cazul pacientei arse de la Floreasca: „Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 21:05
Reacție ministrului Sănătății, în cazul pacientei arse de la Floreasca: „Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit”
Ministrul Sănătății, reacție față de scandalul pacientului ars la Spitalul Floreasca *foto: turnulsfatului.ro

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a comentat incidental care a avut loc la Spitalul Floreasca și a declarant că este surprins de atitudinea chirurgilor implicați care refuză să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a transmis sâmbătă un comunicat de presă prin care au anunțat că încă din cursul serii de vineri o echipă din cadrul Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti a demarat un control la unitatea sanitară.

Ministrul Sănătății, acuze dure la adresa medicilor de la Floreasca

„A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi s-au consemnat declaraţiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

Dacă este cazul, vor fi mobilizaţi şi specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii funcţionează la parametri normal şi dacă personalul medical a fost instruit şi a luat cunoştinţă de modalitatea de funcţionare a acestor echipamente”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății: „Exista pericolul mușamalizării acestui caz”

Costache a mai afirmat că este regretabil că un asemenea incident a avut un loc într-un spital de anvergura celui din Floreasca: „Când am primit informaţia, am şi dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspecţia Sanitară, fiindcă exista pericolul muşamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan şi facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza.

Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit, mutilând această pacientă şi punându-i serios viaţa în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicaţi în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS şi DSP Bucureşti. Ministerul Sănătăţii, în funcţie de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente.

Nu vreau să mă antepronunţ, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere şi-şi pune viaţa în mâna medicilor şi ia foc pe masa de operaţia”, a declarat ministrul Costache, potrivit comunicatului menţionat.

Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a început verificările cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, a informat Poliţia Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×