Caz șocant la Spitalul Floreasca: Pacientă arsă pe masa de operație, în urmă cu o săptămână! Oficialii ar fi încercat să mușamalizeze cazul. Reacția ministrului sănătății

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 18:36
Caz șocant la Spitalul Floreasca: Pacientă arsă pe masa de operație, în urmă cu o săptămână! Oficialii ar fi încercat să mușamalizeze cazul. Reacția ministrului sănătății
O femeie a fost arsă de vie pe masa de operații la Spitalul Floreasca *foto: facebook hero.dot

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a dezvăluit pe facebook faptul că la spitalul Floreasca o femeie de 66 de ani a fost arsă pe masa de operație! Ungureanu a publicat mărturiile a două asistente care au fost de față și au văzut tot ceea ce s-a întâmplat. Deputatul USR susține de asemenea că tot cazul ar fi fost încercat să fie mușamalizat.

Poliția Capitalei s-a autosesizat după informațiile care au avut loc în spațiul public, după cazul care a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână. Familia pacientei în vârstă de 66 de ani au declarat că nu vor să dea declarații publice, potrivit Digi 24.

UPDATE, ora 19.10: Doctorul Beuran a declarat la Digi 24 că el nu a fost în sala de operații la momentul incidentului. De cealaltă parte Emanuel Ungureanu îl contrazice. „Domnul Beuran declară că nu a fost în sală. E o minciună ordinară. Informațiile pe care le am eu le am de la o asistentă care este avertizor de integritate în acest spital și care mi-a relatat că niciunul dintre medicii care au fost în sală nu au fost audiați de Inspecția de stat, ceea ce miroase de la o poștă a mușamalizare”, a spus acesta la Digi 24.


Update, ORA 18:25  Ministrul Victor Costache a vorbit despre cazul de la Spitalul Floreasca și s-a arătat scandalizat de acest caz:

„Este inadmisibil. M-am ocupat să declanșez ancheta, nu neapărat să alertez mass-media. Este foarte important ce s-a întâmplat cu adevărat și, în același timp, să respectăm drama familiei. Mi-e greu să fac publice date din această anchetă. Pot să vă asigur că toate elementele vor fi analizate. (…) Chirurgul Beuran a fost contactat de secretarul de stat, era indisponibil în acest weekend și va fi audiat luni dimineață. (…) Intervenția a avut loc luni dimineață și noi am aflat vineri seară și am declanșat imediat procedurile de anchetă”, a spus Victor Costache la Realitatea Plus.


Caz șocant la Spitalul Floreasca, unde o femeie a fost arsă pe patul de operație

Două asistente au asistat la acest caz, iar Emanuel Ungureanu a publicat pe facebook mărturiile lor:

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega. S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Cea de-a doua asistentă a spus că ea a adus o găleată cu apă de la îngrijitoarea spitalului:

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

INCREDIBIL!PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI!"Am văzut cum pacienta de pe…

Gepostet von Emanuel Ungureanu – Deputat USR am Samstag, 28. Dezember 2019

Cine este vinovat în cazul femeii care a ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Emanuel Ungureanu acuză autoritățile că au mușamalizat cazul pentru a îl proteja pe chirurgul Mircea Beuran, un apropiat al lui Ion Iliescu. „Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală. Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.”

Deputatul USR a explicat și împrejuririle în care a avut loc incidentul: „Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc. Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație”.

Acum pacienta arsă pe masa de operație se zbate între viață și moarte: „Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte! Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!”, a mai spus Ungureanu.

În vârstă de 66 de ani, Mircea Beurean este fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×