CTP, editorial tăios după accidentul lui Daniel Chițoiu. Compară cu cazul soției lui Adrian Păunescu

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 18:03
CTP, editorial tăios după accidentul lui Daniel Chițoiu. Compară cu cazul soției lui Adrian Păunescu
CTP, editorial tăios după accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu *foto: facebook

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu – CTP a vorbit despre cazul lui Daniel Chițoiu, într-un editorial tăios publicat pe republica.ro, intitulat „15 ani mai târziu – amarății sunt uciși la fel”.

De fapt, CTP a făcut o scurtă introducere cu datele accidentului în care a fost implicat Chițoiu și a reluat un material al său mai vechi, scris pe 2 august 2004. Atunci Carmen, soția senatorului poet Adrian Păunescu, a provocat un accident în urma căruia au murit trei oameni și a rămas în viață doar o fată de 15 ani, pe nume Silvia.

CTP, editorial tăios după cazul Chițoiu

Jurnalistul scria atunci despre cazul lui Carmen Păunescu faptul că aceasta se simțea o adevărată regină a șoselelor din pricina faptului că se afla la volanul unui SUV.

„Este vorba de sentimentul românesc al fiinţei în gip. Vehiculul ăsta e înalt şi greu. Te sui şi te uiţi de sus la gândacii care mişună în trafic. Şasiul e ranforsat cu drugi de oţel, bara de protecţie din faţă arată mai degrabă ca un pinten de atac, ai superfrâne, airbaguri, poţi să prinzi 140 km/h doar gâdilând nevrotic pedala de acceleraţie.

Te simţi ca un tanchist dând iama în infanterişti. Şi pare de bun-simţ ca toată lumea să fugă din calea ta. Claxonezi ca la incendiu, clipăi din faruri şi bagi viteză”, scria CTP, în urmă cu 15 ani.

CTP, editorial tăios după accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu
CTP a asemănat accidentul lui Daniel Chițoiu cu cel în care a fost implicată soția lui Adrian Păunescu *foto: gds.ro

CTP, concluzie după accidentul din cazul fostului ministrului Finanțelor Publice

În urmă cu 15 ani, Carmen Păunescu a omorât trei oameni, într-un accident pe care l-a suferit în apropiere de Craiova. După acest caz, soția lui Adrian Păunescu a primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Astfel, CTP concluzionează în editorialul scris pe 27 decembrie: „Decembrie 2019. Nici Chițoiu, fost ministru, nu va face vreo zi de pușcărie pentru omor. În ciuda declarațiilor martorilor, se va ajunge probabil la concluzia că vitezomanul de 82 de ani s-a năpustit pe contrasens cu sălbăticia specifică vârstei sale”. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×