Ministrul Sănătății, Victor Costache: Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată după cazul pacientei arse care a murit

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 16:16
Ministrul Sănătății, Victor Costache: Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată după cazul pacientei arse care a murit
Victor Costache a anunțat suspendarea acreditării Spitalului Floreasca. Sursa foto: captură Antena 3

Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată după amploarea pe care a luat-o cazul pacientei arse care a murit în urma unei neglijențe medicale, anunță ministrul Sănătății, Victor Costache.

Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată de Victor Costache

Reprezentantul Guvernului a declarat în fața jurnaliștilor că acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată, iar acest dosar a fost preluat de criminaliștii de la Poliția Capitalei.

„Cei de la Floreasca nu au declarat de ce nu au anunțat ministerul și nici DSP-ul. Imaginile sunt analizate cu atenție și au fost deja vizualizate de mai multe ori”, a spus azi Costache.

Cum s-a petrecut totul

„Aparatul a fost ridicat de către specialiștii de la secția de Criminalistică”, a mai spus Costache.

„Pacienta a decedat ieri seară. Transmitem condoleanțele noastre familiei decedate”, consemnase cu durere ministrul Sănătății.

Reamintim faptul că o pacientă a fost arsă pe masa de operație într-un salon din Spitalul Floreasca, în București. Aceasta a murit în cele din urmă, ieri, pe 29 decembrie 2019.

Femeia în vârstă de 66 de ani ar fi fost ucisă în urma contactului cu electrocauterul, atunci când pielea femeii a luat foc. Chirurgul care o operase ar fi greșit substanțele de dezinfecție, notează libertatea.ro.

Incidentul a fost semnalat la șase zile după cele petrecute de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Apoi au apărut și declarațiile medicului Mircea Beuran, care a declarat că nu se afla în sala de operații în momentul producerii acestei tragedii.

Acesta a spus în cadrul unui interviu televizat că a ajuns în salon la puțin timp după ce femeia a fost arsă, iar el nu a făcut altceva decât să finalizeze intervenția chirurgicală.

„În timp ce se desfăşura intervenţia chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operaţie, am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit ţipete, strigându-se: FOC! VENIŢI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1”, a spus o îngrijitoare, potrivit lui Ungureanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×