Victor Costache, ministrul Sănătății, anunț ferm despre COVID-19! „Vârful epidemiei în România ar putea fi estimat în 10 zile”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 17:04
Victor Costache, ministrul Sănătății, anunț ferm despre COVID-19! „Vârful epidemiei în România ar putea fi estimat în 10 zile” GALERIE FOTO
Victor Costache și-a dat demisia! Ministrul Sănătății a renunțat la mandat în plină criză de coronavirus

Victor Costache, ministrul Sănătății a transmis un anunț ferm despre COVID-19! Acesta consideră că într-un termen de 10 zile se va putea estima vârful epidemiei de coronavirus pe teritoriul României.

Victor Costache, ministrul Sănătății, anunț ferm despre COVID-19!

„Cred că vom putea răspunde cam într-o săptămână, 10 zile la această întrebare (legată de vârful epidemiei – n.r.). Este foarte important să analizăm evoluţia în zilele care urmează, ca să facem o predicţie în acest sens.

Sunt măsuri pre-spital, toate aceste măsuri de limitare socială, pentru a reduce numărul de îmbolnăviri şi, în paralel, întărim spitalele pentru a creşte capacitatea de primiri pentru pacienţii cu COVID-19″, a declarat Costache într-un interviu acordat Digi 24.

„Vârful epidemiei în România ar putea fi estimat în 10 zile”

Victor Costache e ferm convins de faptul că estimpările vor fi influențate de afluxul de români reveniţi în ţară, în condiţiile în care, la această dată, peste 80% dintre pacienţii cu COVID-19 sunt din rândurile acestora.

Mai mult de atât, ministrul Sănătăţii a precizat că, atunci când se depășește numărul de 4.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cazurile mai uşoare vor fi tratate la domiciliu.

Legat de spaţiile de carantinare, Victor Costache a afirmat că se dă o luptă contra cronometru pentru identificarea lor, una dintre resursele ce vor fi exploatate fiind reprezentată de hotelurile care se închid în această perioadă.

„Cu spaţiile pentru carantină, este o luptă contra cronometru pe care o duc colegii de la Ministerul Afacerilor Interne.

În fiecare zi se identifică hoteluri suplimentare şi, prin măsura care s-a luat, de închidere a hotelurilor, tot mai multe dintre ele vor deveni spaţii de carantină.

Nu sunt rechiziţionate, se achită pentru fiecare persoană aflată în carantină”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×