Ministrul Sănătății anunță că a suspendat exportul de medicamente și echipamente pentru 6 luni. „Altfel ar fi fost scoase din România”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 21:25
Ministrul Sănătății anunță că a suspendat exportul de medicamente și echipamente pentru 6 luni. „Altfel ar fi fost scoase din România”
Ministrul Sănătății anunță că a suspendat exportul de medicamente și echipamente pentru 6 luni. Sursa foto: Octav Ganea / Inquam photos

Victor Costache, ministrul Sănătății, a susținut, joi seara, o conferință de presă, prin intermediul căreia a anunțat că România a suspendat exportul de medicamente și echipamente medicale, întrucât țara noastră are nevoie de acestea pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății, anunț legat de exportul de medicamente

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat că a dispus suspendarea exportului de medicamente și echipamente medicale pentru o perioadă de 6 luni, întrucât acestea sunt necesare în epidemia de coronavirus la nivelul țării noastre.

„Se suspendă temporar, pe o perioadă de 6 luni, a medicamentelor cuprinse în catalogul național al medicamentelor. În condițiile crizei COVID-19, din cauza crizei medicamentelor, erau foarte multe echipamente care altfel ar fi fost scoase din România”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, de la sediul MAI.

Autoritățile au dat mai multe amenzi pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Totodată, direcțiile de sănătate publică au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei la nivel național, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu”, a precizat, joi, Grupul de comunicare strategică din MAI.

Alexandru Rafila, directorul Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a declarat că numărul de cazuri de coronavirus din România va crește, însă procentul va depinde de cetățeni și de măsurile de protecție adoptate.

Cum va evolua epidemia de coronavirus

Alexandru Rafila a declarat, în exclusivitate pentru  Mediafax, că infecțiile cauzate de coronavirus vor crește în România, astfel că este de datoria statului să aplice o serie de măsuri care să limiteze răspândirea virusului COVID-19.

„Cu siguranţă numărul de cazuri va creşte şi noi trebuie să întârziem transmiterea în comunitate. În momentul când nu vom mai avea trasabilitatea, atunci trebuie să schimbăm strategia, a declarat directorul Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, pentru Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×