Vești proaste pentru Elena Udrea și Alina Bica! Cele două nu primesc azil politic! Reacția avocatului

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 12:13
Vești proaste pentru Elena Udrea și Alina Bica! Cele două nu primesc azil politic! Reacția avocatului GALERIE FOTO
Elena Udrea și Alina Bica nu primesc azil politic

Vești proaste pentru Elena Udrea și Alina Bica! Comisia pentru Vize și refugiu din Costa Rica a decis ca cele două să nu primească azil politic. Ele vor putea să rămână în continuare în statul din America Centrală ca rezidente. Avocatul Elenei Udrea este de părere însă că aceasta nu ar trebui să își mai facă probleme dacă ar dori să se întoarcă în România.

Elena Udrea și Alina Bica nu primesc azil politic

Comisia pentru Vize și refugiu din Costa Rica a decis că Elena Udrea și Alina Bica nu primesc azil politic. Decizia nu este una definitivă, cele două bune prietene având posibilitatea de a formula apel la Tribunalul Administrativ. Dosarul Elenei Udrea prin care a cerut statutul de refugiat în Costa Rica are 200 de pagini, dar motivele invocate de fostul ministru al Turismului nu i-au impresionat pe membrii din Comisia pentru Vize și refugiu.

Elena Udrea a fost condamnată de magistrații de la Curtea Supremă, pe 29 martie 2017, la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În plus, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri. De partea cealaltă, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu.

Elena Udrea și Alina Bica au fugit de Justiție în Costa Rica
Elena Udrea și Alina Bica au fugit de Justiție în Costa Rica

Reacția avocatului Elenei Udrea

„Nu știam de faptul că această comisie a mai procedat încă o dată la o respingere. În calea de atac s-ar putea ca instanța să acorde statutul. Din punctul meu de vedere, doamna Udrea nu mai are motive să fie îngrijorată pentru situația din România și cred că nu a mai insistat foarte mult cu cererea respectivă. Nimic nu o împiedică să plece din Costa Rica și să revină în țară. În situația în care pleacă, renunță la toate procedurile de acolo. Poate circula liber oriunde în lume.

Cât timp ea rămâne în Costa Rica, procedurile merg mai departe. Hotărârea îi aparține. Dacă nici la apel nu se acordă acest statut, o să rămână un simplu rezident în Costa Rica”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, pentru România TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×