Veşti bune pentru salariaţi. Se dau tichete pentru achiziţionarea de biciclete

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
01/02/2020, 12:38
Veşti bune pentru salariaţi. Se dau tichete pentru achiziţionarea de biciclete
Se dau tichete pentru achiziţionarea de biciclete. Sursa foto: rfi.ro

Vești bune pentru salariaţi. Camera Deputaţilor ar putea da în acest an votul final pentru proiectul legislativ care prevede ca salariaţii români să primească tichete în valoare de mii de lei pentru achiziţionarea de biciclete. Propunerea Legislativă a  fost depusă la Parlament în urmă cu doi ani.

Tichete în valoare de 1500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete

Astfel, salariaţii din România vor putea beneficia de o subvenții în valoare de 1.500 de lei pentru achiziționarea de biciclete, scrie avocatnet.ro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Subvenția se va acorda o dată la trei ani sub forma unor tichete pe care angajații le vor folosi pentru achiziţionarea unei biciclete, fiind astfel încurajaţi să o folosească pentru deplasarea la serviciu și acasă.

Condiţiile de acordare a tichetelor pentru cumpărarea de biciclete

Beneficiarii acestor tichete valorice vor trebui să fie angajați cu contract de muncă, fie că lucrează la stat, fie că lucrează la o firmă privată.

Subvenția va consta într-o sumă de maximum 1.500 de lei ce se acordă o singură dată la trei ani, iar indemnizația va fi de 33 de bani pe kilometru, în limită anuală de 300 de lei.

Dacă subvenția va fi folosită pentru achiziționarea unei biciclete care să fie folosită în principal în interes de serviciu, indemnizația va fi pentru acoperirea unei părți a costului de transport cu bicicleta, astfel că ambele ajutoare se vor putea cumula.

De asemenea, indemnizația pe kilometraj va putea fi dată și acelor salariați care deja au o bicicletă. Tichetele pentru achiziţionarea unei biciclete, într-un anumit procent, vor fi deductibile pentru angajator.

De asemenea, angajatorii nu vor fi obligați de această nouă prevedere să acorde acest ajutor, decizia urmând a fi luată de aceștia în urma negocierii cu reprezentanții angajaților.

Motivul pe care inițiatorii acestui proiect legislativ l-au avut este acela de a-i stimula pe cât mai mulți oameni să adopte un stil de viață mai sănătos, precum şi pentru un mediu mai curat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×