Cum vrea Primăria Sectorului 1 să achiziționeze 320 de biciclete la valoarea de 13.000 de euro BUCATA!

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/10/2019, 17:41
Cum vrea Primăria Sectorului 1 să achiziționeze 320 de biciclete la valoarea de 13.000 de euro BUCATA! GALERIE FOTO
Primăria Sectorului 1 a cumpărat biciclete cu 13.000 de euro bucata. Sursa foto: optar.ro

13.000 de euro, atât costă una dintre cele 320 de biciclete pe care Primăria Sectorului 1 vrea să le achiziționeze, ca urmare a proiectului votat recent de consilierii PSD și PNL. Potrivit datelor oficiale, întreaga investiție se ridică, pentru moment, la aproximativ 5 milioane de euro, însă nu este exclus ca această sumă să fie depășită ulterior.

Consilierii PSD și PNL au încălcat prevederile PMUD

În plus, optar.ro, pagină dedicată locuitorilor Capitalei care preferă transportul alternativ, votarea a avut loc fără dezbatere publică, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Totodată, dincolo de această ilegalitate, inițiativa Primăriei Sectorului 1 a stârnit numeroase reacții de revoltă pe rețelele de socializare, unde internauții reclamă lipsa pistelor pentru bicicliști.

În plus, bucureștenii susțin că un astfel de proiect nu era imperios necesar, în condițiile în care există deja nu mai puțin de 7 sisteme de închiriere de biciclete și trotinete. Interesant este faptul că niciunul dintre consilierii PSD și PNL care au votat pentru achiziționarea bicicletelor, nu au părut deloc deranjați de lipsa dezbaterii publice și nici de suma uriașă alocată pentru acest demers.

În București există foarte puține piste pentru biciclete. Sursa foto: optar.ro
În București există foarte puține piste pentru biciclete. Sursa foto: optar.ro

Primarul Sibiului a cumpărat 540 de biciclete, distribuite în 44 de centre

Bucureștiul nu este singurul oraș în care Primăria a alocat sume fabuloase pentru achiziționarea bicicletelor. În Sibiu, edilul Astrid Fodor a anunțat amenajarea unui număr de 44 de centre, în care au fost distribuite nu mai puțin de 540 de biciclete, achziționate recent.

Acesta este un proiect care mie îmi place foarte mult. Vom amenaja aceste centre de închiriere a bicicletelor în sistem self-sharing. Vor fi 44 de stații în tot municipiul, în special în apropierea stațiilor de autobuz. Dacă vrei, poți să iei bicicleta! Și vom achiziționa 540 de biciclete, ele vor fi ale municipiului iar proiectul este unul pe fonduri europene. Bicicletele vor fi dotate cu monitoare de bord, vor fi urmărite prin GPS și stațiile pentru ele vor fi independente energetic, fiind alimentate cu panouri solare. Bicicleta va putea fi lăsată și în altă parte, nu neapărat numai într-o astfel de stație. Totodată vor fi și 15 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilități”, a declarat primarul Sibiului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×