Veşti bune pentru salariaţi. Proiectul privind majorarea valorii nominale a tichetelor de masă la 20 de lei, adoptat de Camera Deputaților

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 14:34
Veşti bune pentru salariaţi. Proiectul privind majorarea valorii nominale a tichetelor de masă la 20 de lei, adoptat de Camera Deputaților
Valoarea tichetelor de masă creşte la 20 de lei. Sursa foto: digi24.ro

Valoarea nominală a tichetelor de masă va fi mărită la 20 de lei. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care vizează mărire valorii tichetelor. Acum, valoarea tichetelor de masă este de 15,18 lei.

Proiectul privind creşterea valorii tichetelor de masă la 20 de lei, adoptată de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a doptat, miercuri, proiectul de lege care vizează mărirea valorii bonurilor de masă. Acum, valoarea tichetelor de masă este de 15,18 lei, iar valoarea acestora va creşte şa 20 de lei.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 276 de voturi pentru. Astfel, articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare se modifică.

Când intră legea în vigoare

Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede proiectul. Prevederile noii legi vor intra în vigoare la data de întâi a următoarei luni în care actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Actul normativ a fost iniţiat de Valeriu Steriu, deputat PSD, precum şi de toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestuia. De asemenea, Camera Deputaţilor este for decizional.

Conform legii 165/2018, tichetele valorice de masă se acorda salariaţilor o data pe luna. Acestea pot folosite pentru plata produselor alimentare la magazinele, precum şi restaurantele ce fac parte din reteaua Up Romania.

Tichetele de masă sunt scutite de plata contribuţiilor patronale şi salariale. Sumei totale i se aplica doar impozitul pe venit de 10%, de altfel ca oricarui salariu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×