Vești bune! Trei dintre românii diagnosticaţi cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţi

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
05/03/2020, 15:26
Vești bune! Trei dintre românii diagnosticaţi cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţiGALERIE FOTO
Femeia din Timiș infectată cu coronavirus ar putea pleca în curând acasă. Sursa foto - Alex Lentati/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vești bune pentru trei dintre românii diagnosticaţi cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a declarat că aceştia au fost declaraţi vindecaţi.

UPDATE 16.45:  Trei dintre cele şase persoane diagnosticate cu coronavirus pe teritoriul României au fost declarate vindecate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Primul caz depistat în ţară, bărbatul din judeţul Gorj, a fost externat. Ceilalţi doi pacienţi, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 48 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane declarate vindecate la Timişoara vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor„, se arată într-o informare.

În acest moment, mai sunt internaţi trei pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel naţional se află în carantină 35 de persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate şi analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul„, susţine GCS.

Vești bune pentru femeia din Timiș infectată cu coronavirus!

Aceeași situaţie s-a produs şi în cazul bărbatului de 47 de ani, după ce în a 12-a zi rezultatul lui era pozitiv.

În cazul adolescentului de 16 ani internat, tot la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara, a fost consemnat al doilea test cu rezultat pozitiv, în timp ce rezultatul pentru colegul său de bancă a fost negativ.

Al doilea test a ieșit negativ

Atât femeia de 38 de ani, cât şi bărbatul de 47 de ani rămân deocamdată internaţi.

Bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat cu coronavirus are şi o boală cronică. În timpul nopții acesta a avut un puseu febril, dar acum situația s-a îmbunătățit. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, care a precizat că starea celor diagnosticaţi este bună.

Şase cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în România, cele mai multe, trei, fiind la Timişoara. Un prim caz s-a petrecut în judeţul Gorj, acesta fiind deja vindecat și externat din spital.

Alte două cazuri sunt cel al unui bărbat din Maramureş, internat la Cluj, şi al unuia din Suceava, aflat acum la Iaşi.

Autorităţile anunţă că, în prezent, sunt 38 de persoane în carantină instituţionalizată şi li se fac teste pentru a se stabili dacă sunt infectate cu coronavirus. Alte peste 11.300 persoane se află în izolare la domiciliu.

Totodată, cei doi români internaţi în Japonia după ce au fost confirmaţi cu coronavirus s-au vindecat, vor fi externaţi şi se vor întoarce în ţară.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×