Bărbat suspect de coronavirus, adus în fața judecătorilor din Capitală. Tribunalul București anunță suspendarea ședințelor de judecată. UPDATE: ANP face verificări

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 15:01
Bărbat suspect de coronavirus, adus în fața judecătorilor din Capitală. Tribunalul București anunță suspendarea ședințelor de judecată. UPDATE: ANP face verificări
Bărbat suspect de coronavirus, adus în fața judecătorilor din Capitală. Tribunalul București anunță suspendarea ședințelor de judecată. Sursa foto: Hepta

Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea ședințelor de judecată, joi, după ce unul dintre arestații prezentați în instanță avea la dosar un document ce arăta că este suspect de coronavirus, scrie Ziare.com.

Bărbat suspect de coronavirus, adus de oamenii legii la Tribunalul București

UPDATE: Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat, joi, că va face verificări după ce un deţinut de la Penitenciarul Rahova, cu suspiciune de coronavirus, s-a aflat în sala de judecată la Tribunalul Bucureşti. Descoperirea a fost făcută de magistrat, ceea ce a determinat suspendarea temporară a activităţii instanţei.

”Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, anunţă ANP.

Ședințele de judecată au fost suspendate, joi, la Tribunalul București, din cauza unei suspiciuni de coronavirus. Se pare că la dosarul medical al unuia dintre cei arestați și aduși în instanță era și un document medical conform căruia bărbatul este suspect de infecție cu covid-19.

Inițial, cazul său a fost judecat în lipsă, de dimineață, întrucât persoana arestată nu fusese adusă în sala de judecată. Ulterior, gardienii l-au adus pe bărbat în sala de judecată, moment în care magistratul a văzut actul medical atașat la dosarul suspectului.

Tribunalul a suspendat activitatea

În acel moment s-a dispus încetarea activității, iar la Tribunalul București se fac verificări cu privire la persoana arestată și la documentul anexat la dosar.

Între timp, Tribunalul București a emis și un comunicat de presă legat de activitatea magistraților de vineri, 6 martie, pe care îl redăm în continuare.

Pentru data de 06.03.2020 situaţia se prezintă astfel:

– La nivelul Secţiilor: I Penală, a II-a Contencios Administrativ și Fiscal (C5-CA/C5-F/C5-Fond; C5APEL-CV; C32-Fond), a III-a Civilă (AR 4 (apel/recurs)), a IV-a Civilă, a V-a Civilă, a VI-a Civilă (C14 fond si C14 fond CC), a VII-a Civilă, a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale (C17), completele de judecată îşi vor desfăşura şedinţele de judecată în conformitate cu Hotărârile Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti nr. 2/2020 și 4/2020, în sensul că vor fi soluţionate doar dosarele urgente, aşa cum s-a anunţat şi în comunicatul afişat pe site-ul instanţei la data de 21.01.2020.

– La nivelul Secțiilor: a II-a Contencios Administrativ și Fiscal (C5-FAP; C31-Fond; C31-FAP; C32-FAP), a III-a Civilă (Fond 4), a VI-a Civilă (C 12 FOND, C 12 FOND CC), a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale (C28), completele de judecată urmează să aprecieze asupra modului de soluţionare a cauzelor.

– La serviciile de lucru cu publicul (arhive, registraturi, executări penale, Biroul de informare şi relaţii cu publicul, BLET, PJ şi partide politice) programul se desfăşoară conform orarului de lucru afişat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×