Avertisment legat de coronavirus! Alexandru Rafila: „Testele nu se fac singure, e important să selectăm probele. La Matei Balș, oamenii sunt la limita epuizării”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 13:03
Avertisment legat de coronavirus! Alexandru Rafila: „Testele nu se fac singure, e important să selectăm probele. La Matei Balș, oamenii sunt la limita epuizării” GALERIE FOTO
Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. Sursa foto - Inquamphotos_ George Calin

Un nou avertisment legat de coronavirus a fost transmis de Alexandru Rafila, şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Avertisment legat de coronavirus!

Conform acestuia, medicii trebuie să fie atenți la numărul de probe pe care le trimit la testare. În prezent, toți oamenii din domeniu sunt la limita epuizării, atrage atenția Rafila. Acesta a dat ca exemplu ceea ce se petrece la Matei Balș.

„Problema e că trebuie să avem grija și la resursele umane. Pentru că testele acestea nu se fac singure. S-a făcut deja un efort uriaș. La Matei Balș s-a lucrat în ture, oamenii sunt pur și simplu la limita epuizării.

„Testele nu se fac singure, e important să selectăm probele”

Este foarte important ca noi să selectăm probele care, într-adevăr trebuie făcute”, a spus Alexandru Rafila care a transmis că, în prezent, nu se pune nici problema lipsei kiturilor pentru coronavirus

„La Matei Balș sunt, în acest moment, peste o mie de astfel de kituri. Ele există fizic, nu se poate discuta despre o panică din acest punct de vedere.

În celelalte centre din țară sunt de ordinul sutelor, deci sunt. Sunt absolut suficiente pentru nevoile noastre de acum”, a mai adăugat Rafila.

Acesta a mai transmis că, într-adevăr, în acest moment se poate discuta despre o mutație a virusului, ceea ce poate complica situația.

„Noul virus a suferit mutații. Așteptăm dezvoltări ulterioare să vedem daaă vorbim de două variante ale virusului”, a mai spus Rafila.

Conform datelor oficiale, în România există, în prezent, 38 de persoane în carantină și peste 11300 de persoane aflate în autoizolare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×