Veste uriașă pentru Laura Codruța Kovesi. S-a decis! Șefii europeni și-au dat acordul pentru această dată!

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 13:53
Veste uriașă pentru Laura Codruța Kovesi. S-a decis! Șefii europeni și-au dat acordul pentru această dată! GALERIE FOTO
Veste uriașă pentru Laura Coduța Kovesi!

Laura Codruța Kovesi primește vești din ce în ce mai bune! Parlamentul European s-ar putea să aibă votul pozitiv de la Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef. Cristian Preda a explicat că negociatorii din Parlamentul European vor urma să meargă la discuții cu președinția finlandeză a Uniunii Europene. Negocierea în cauză se va încheia într-o singură întâlnire.

Laura Codruța Kovesi ar putea fi confirmată între 26 și 28 martie!

Șefii europeni i-au dat undă verde fostei șefe a Direcției Naționale Antifraudă. „Mâine, conferinţa preşedinţilor, respectiv liderii grupurilor politice, vor valida echipa de negociere a Parlamentului European (PE), adică cei doi preşedinţi ai comisiilor LIBE şi CONT. Aceşti doi negociatori vor întâlni viitoarea preşedinţie, cea finlandeză.

Cum e un singur nume şi cum e de aşteptat ca Guvernul finlandez să spună OK, pentru că este un susţinător al luptei anticorupţie, probabil că într-o singură şedinţă se va rezolva. Prin urmare, în viitoarea sesiune a Parlamentului European, din 26-28 martie, se va da şi votul”, a precizat Cristian Preda. Eurodeputatul a specificat faptul că Parlamentul European și-a propus să meargă la o negociere cu un clasament. De asemenea, Cristian Preda a mai subliniat și că „noi selectăm şi ne ducem cu acest nume (Laura Codruţa Kovesi – n.r.)”.

Kovesi, pe placul șefilor europeni!
Kovesi, pe placul șefilor europeni!

Cristian Preda, despre poziția Laurei Codruța Kovesi

„În general, pe indiferent de temă, Consiliul nu va spune «ignorăm votul din Parlament». Nu avem guverne care să dispreţuiască votul. Tot ceea ce s-a fabricat, că ar fi diverse clasamente, că s-ar putea relua procedurile, ca Franţa ar susţine în continuare candidatul francez, sunt lucruri care servesc intimidării şi creării acestei emoţii publice”, a declarat Cristian Preda, despre situația în care se află Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, eurodeputatul a mai precizat și că toată campania puterii din Capitală împotriva lui Kovesi a decredibilitat din ce în ce mai tare și „a arătat că este posibil să controleze justiţia pentru a se pune în calea unui om care doreşte să promoveze într-un post”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×