Laura Codruța Kovesi, așteptată de protestatari la audieri! FOTO și VIDEO

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 13:15
Laura Codruța Kovesi, așteptată de protestatari la audieri! FOTO și VIDEO GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi, așteptată de protestatari la audieri

Laura Codruța Kovesi a fost așteptată de zeci protestatari în fața Secției speciale de investigare a magistraților, unde a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar deschis în urma unui denunț făcut de Sebastian Ghiță. Este vorba despre dosarul extrădării lui Nicolae Popa. Protestatarii au fost împărțiți în două tabere: pro și anti Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, așteptată de protestatari la audieri

Protestatarii care au venit să o aștepte pe Laura Codruța Kovesi în fața Secției speciale de investigare a magistraților au adus cu ei o pereche de cătușe și câteva pancarte pe care au scris mesaje împotriva fostei șefe a DNA. Printre mesajele afișate se numără și unul care face referire la legea răspunderii magistraților.

Echipaje de jandarmi au fost mobilizate în zona în care se află sediul Secției speciale de investigare a magistraților, având în vedere că zeci de susținători de-ai fostei șefe a DNA și-au făcut apariția și au strigat mesaje de încurajare în momentul în care Laura Codruța Kovesi a sosit pentru a fi audiată.

Protestatarii s-au împărțit în două tabere
Protestatarii s-au împărțit în două tabere

Fosta șefă a DNA, audiată de Secția specială de investigare a magistraților

Laura Codruța Kovesi este audiată în dosarul extrădării lui Nicolae Popa. „După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere”, declara Kovesi în urmă cu o săptămână. Fosta șefă a DNA este audiată chiar în ziua în care în Parlamentul European se discută despre candidatura pentru funcția de procuror șef european.

„E clar că această chestiune cu dosarul penal, care văd că este plin de coincidenţe… a început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere după ce era un dosar vechi de un an de zile. O altă coincidenţă este când m-am întors – sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează”, a precizat Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×