Ventilator mecanic proiectat în România! Aparatul a trecut de primul test de funcționare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 18:42
Ventilator mecanic proiectat în România! Aparatul a trecut de primul test de funcționare GALERIE FOTO
Ventilatorul ar putea intra într-o linie de producție a fabricilor. Sursa foto - captură facebook

Ventilator mecanic proiectat în România! Aceasta este realitatea medicală a anului 2020. Un grup format din zeci de voluntari, ingineri, medici, manageri şi studenti din Timişoara, au proiectat un asemenea aparat.

Ventilator mecanic proiectat în România!

Discutăm practic despre primul prototip inventat de români. Specialiştii încearcă, în contextul noului coronavirus, să construiască echipamente de ventilare mecanică a pacienţilor aflaţi în stare gravă.

„Ne străduim să contruim un prototip în care componenta mecanică şi de acţionare e aproape finalizată, cea electronică e iarăşi aproape de finalizare, în principiu marţi seara ajungem să îl confruntăm cu anesteziştii care eventual vor ajunge să îl folosească.

VentilaTM Ventilator

Primul test de functionare al ventilatorului mecanic prototipat de echipa condusa de Calin Brandabur in cadrul initiativei VentilaTM! Proiectarea mecanica si de actionare sunt, in principiu, finalizate. Urmeaza teste mecanice si reglaje, finalizarea software-ului si testarea lui!

Posted by VentilaTM on Friday, March 27, 2020

Aparatul a trecut de primul test de funcționare

Sunt zeci de oameni care muncesc pe proiectul ăsta. Avem sprijin şi din partea firmelor din Timişoara.

Am construit o reţea în spate care ar putea să se ocupe inclusiv de fabricare atunci când conceptul e omologat şi avem undă verde să îl pregătim pentru spitale”, a spus Radu Ticiu, iniţiator VentilaTM.

Săptămâna viitoare ventilatorul intră în testele medicilor. „Sper să mergem într-un spital din Timişoara marţi, dacă nu, vor veni anesteziştii în zona de prototipare, nu ştim exact cum se va întâmpla. Nu o să facem teste pe pacienţi.

Avem rezervat un cort pe care o să îl putem face experiment, după ce facem prima verificare în laborator. După acest test vom ştii dacă anesteziştii primesc de la el ceea ce au nevoie şi ce noi ne propunem să le dăm”, a mai spus Ticiu

De altfel, Mediafax scrie că dacă acest prototip va funcţiona şi va fi omologat atunci marii producători auto precum DACIA, Ford sau Renault, prin imprimantele 3D, vor începe să producă ventilatoare mecanice.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×