Ce poveste are tânăra de 27 de ani ucisă de coronavirus: „Provine dintr-o familie foarte necăjită!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 18:17
Ce poveste are tânăra de 27 de ani ucisă de coronavirus: „Provine dintr-o familie foarte necăjită!”
Ce poveste are tânăra de 27 de ani ucisă de coronavirus Provine dintr-o familie foarte necăjită! FOTO: Profimedia

Femeia de 27 de ani din judeţul Botoşani care a decedat duminică este cea mai tânără victimă a coronavirusului din România de la declanşarea pandemiei.

Ce poveste are tânăra de 27 de ani ucisă de coronavirus: „Provine dintr-o familie foarte necăjită!”

Primarul localităţii din care provine tânăra a spus că ar fi contractat virusul de la fraţi de-ai ei care s-au întors din Marea Britanie pentru a asista la înmormântarea mamei lor, anunţă Hotnews.ro.

Tânăra este din localitatea Cândeşti şi de foarte mulţi ani suferea de diabet zaharat tip I. Primarul din localitate spune că tânăra nu a avut o viaţă uşoară şi a crescut într-o familie modestă, cu mulţi copii:

„Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă”, a declarat primarul.

A fost depistată pozitiv pe 23 martie!

Femeia în vârstă de 27 de ani a ajuns sâmbăta trecută la Spitalul Municipal din Dorohoi în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Ulterior, ea a fost transferată între mai multe secţii ale spitalului, iar în final a ajuns pe Secţia de Terapie Intensivă.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, fiind testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din 23 martie a fost pozitiv. Ea s-a stins din viaţă duminică la spitalul din Iaşi.

România se pregăteşte de scenariul 4

În România s-au înregistrat până în acest moment 1760 de cazuri confirmate de coronavirus. Din păcate, 40 dintre pacienţii care au fost depistaţi pozitiv cu virusul COVID-19 au decedat până la această oră.

Între timp, România se pregăteşte de scenariul 4: „La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a spus Rafila la Digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×