Vasile Stoica, bănățeanul care a străbătut planeta în scaun cu rotile, a încetat din viață! Ce record mondial deținea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 15:17
Vasile Stoica, bănățeanul care a străbătut planeta în scaun cu rotile, a încetat din viață! Ce record mondial deținea GALERIE FOTO
Vasile Stoica deținea un record mondial. Sursa foto - facebook

Vasile Stoica, bănățeanul care a străbătut planeta în scaun cu rotile, a încetat din viață! Acesta a murit în urma unui infarct în casa lui din Lugoj, după ce căzuse, conform presei locale, într-o depresie cruntă. Considerat unul dintre cei mai cunoscuți sportivi din Timiș, acesta și-a dedicat viața competițiilor rezervate persoanelor cu dizabilități, dar și unor cauze nobile.

Vasile Stoica, bănățeanul care a străbătut planeta în scaun cu rotile, a încetat din viață!

Stoica a stabilit chiar și un record mondial pentru cea mai mare distanță parcursă vreodată, într-o singură zi, de un om în scaun rulant. Acesta a mers nu mai puțin de 132 de kilometri în anul 2001, pe vremea când se afla în California, Statele Unite ale Americii. Bărbatul a participat până în ultimele clipe ale vieții la competiții dedicate persoanelor cu dizabilități.

Ultima dată a concurat la Cupa „Ana Lugojana”, la finalul lunii trecute, unde s-a impus la proba de aruncarea greutății, reușind totodată mai multe locuri doi la tenis de masă și alte competiții. De remarcat că Vasile Stoica a fost numit Cetățean de Onoare al municipiului Lugoj, dar și ambasador al României în străinătate. Vasile Stoica avea numai 49 de ani și întreaga comunitate deplânge acum vestea tragică.

Vasile Stoica, bănățeanul care a străbătut planeta în scaun cu rotile, a încetat din viață! Vasile Stoica
Vasile Stoica avea probleme cu băutura. Sursa foto – facebook

Lugojeanul, probleme cu băutura

„A făcut infarct astăzi la prânz. Era acasă, a venit ambulanța, dar din păcate nu a mai putut face nimeni nimic. El era cardiac, avea și probleme cu ficatul și altele. Din 2013 de când a trecut printr-o despărțire, el a fost mai depresiv, nu își lua tratamentul și obișnuia să bea destul de mult în ultima perioadă.

Noi am încercat să îi explicăm că nu e bine, dar din păcate nu am reușit să îl convingem să renunțe la băutură”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Dorina Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizic Lugoj.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×