Vânător ucis de urs în Bistrița Năsăud! Filmul întregului eveniment

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 18:40
Vânător ucis de urs în Bistrița Năsăud! Filmul întregului eveniment
Ursul l-a atacat pe bărbat într-o pădure din județul bistrița Năsăud. Sursa foto - facebook

Un vânător în vârstă de 39 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs. Bărbatul se afla într-o pădure din județul Bistrița-Năsăud, mai exact în apropierea localității Simionești când animalul l-a surprins și ucis. Bărbatul a fost transportat de pădurari cu mașina până la Căminul Cultural din această localitate, de unde a fost preluat de echipajul SMURD. „Vânătorul atacat de urs este din județul Satu Mare și a fost transportat la Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud cu plăgi la nivelul feței, gâtului și la nivelul unei coapse”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Vânător ucis de urs în Bistrița Năsăud!

Potrivit pompierilor, incidentul s-a produs într-o zonă din apropierea fondului de vânătoare Dealu Negru, unde este înregistrată cea mai mare concentrație de urși bruni din Europa. De altfel, în ultima perioadă s-au înmulțit atacurile animalelor. La începutul lunii, un urs a ucis un pescar în localitatea Odrihei din județul Mureș. Bărbatul de 61 de ani se afla la pescuit pe Târnavă. Autoritățile din comuna învecinată au folosit porta-voce pentru a atenționa sătenii să se pună la adăpost, iar vânătorii au ieșit să îndepărteze animalele sălbatice din localitate.

Culmea, în urmă cu doar două zile, autorităţile din judeţul Braşov au transmis un mesaj RO-Alert în Făgăraş, după ce a fost semnalată prezenţa unui urs. ”Mesaj RO-Alert transmis la 20:06  – urs în Făgăraş, str. Salcâmului”, a transmis, vineri seară, ISU Braşov. Sursa citată a precizat că la faţa locului urma să se deplaseze un echipaj SMURD şi un echipaj de jandarmi. Recent, în judeţul Brașov, dar în localitatea Victoria, doi copii şi un adult au fost răniţi de un urs care a coborât pe o stradă din oraş, în apropierea pădurii.

Urșii, serie de atacuri în ultima perioadă

Potrivit Jandarmeriei Braşov, bărbatul a fost atacat când ieşea din curtea locuinţei, fiind zgâriat de urs. Cei doi copii răniţi se aflau împreună cu mama lor, iar ursul a sărit peste ei, moment în care i-a zgâriat. Acolo s-a deplasat iniţial cel mai apropiat echipaj de Jandarmerie, de la Sâmbăta, iar ulterior a intervenit şi un echipaj de la Făgăraş. „Până în momentul de faţă ursul nu a fost localizat”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Braşov.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cei doi copii vor fi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Anterior ISU Braşov anunţa că, duminică, a fost semnalată prezenţa unui urs în localtatea Victoria, fiind transmis mesaj de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-Alert.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×