Incendiu de proporții în Bacău! Patru case s-au făcut scrum. Pompierii s-au luptat 12 ore cu flăcările

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 11:57
Incendiu de proporții în Bacău! Patru case s-au făcut scrum. Pompierii s-au luptat 12 ore cu flăcările GALERIE FOTO
Nicio persoană nu a avut de suferit de pe urma incendiului. Sursa foto - facebook

Incendiu de proporții într-o localitate din județul Bacău! Nu mai puțin de patru case, dar și anexele gospodărești ale acestora s-au făcut pur și simplu scrum. Focul a pornit de la una dintre locuințe și alimentat de vânt s-a întis serios și la celelalte case care se aflau în imediata vecinătate. Acum, mai mulți oameni au rămas fără locuinţe, dar şi fără acte. Mai mult de atât, și animalele pe care le aveau au murit.

Incendiu de proporții în Bacău!

Acestea au fost prinse în grajduri şi nu au mai putut fi salvate. O singură casă era asigurată. Alimentate de vânt, flăcările s-au extins rapid, de la o gospodărie la alta. Patru case şi anexele lor au fost mistuite de foc în ciuda intervenției echipajelor de urgență. Nu mai puțin de 40 de pompieri au ajuns la fața locului cu mai multe autospeciale de stingere. Aceștia au fost ajutați și de vecini care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a stinge flăcările.

Cu toate acestea, misiunea a fost îngreunată şi de faptul că hidranţii din zonă nu funcţionau, iar pompierii au fost nevoiţi să alimenteze din municipiul Oneşti, aflat la cinci kilometri distanţă „Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, la patru case de locuit şi anexele gospodăreşti aferente acestora. Acţionăm cu şapte autospeciale de stingere.

Patru case s-au făcut scrum

În prag de iarnă, oamenii au rămas pe drumuri, fără case şi animale. Unii abia au apucat să îşi mai salveze câteva acte. Rămâne de văzut de la ce anume a pornit acest incendiu, unul de proporții mari. Echipajele de intervenție s-au luptat câteva ore bune cu flăcările și au încercat să stingă cât mai repede incendiul. însă operațiunea a mers greu pentru că nu am avut de unde să ne alimentăm cu apă”, a spus George Socaci, reprezentat ISU Bacău.

Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile urmează să stabilească acum cu exactitate de la ce a pornit totul. Pagubele sunt însă uriaşe. De remarcat că un singur om avea asigurare pentru locuinţă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×